Ingezonden persbericht

Persbericht

12 juni 2003

TDK Systems snoert Bluetooth-critici de mond

~ blu2i bewijst dat Bluetooth niet alleen een techniek is voor het overbruggen van korte afstanden ~

TDK Systems Europe introduceert haar nieuwe blu2i reeks, bestaande uit Bluetooth adapters die geschikt zijn voor industriële-, productie-- ,energie- en telematicatoepassingen.

De vijf nieuwe producten in de blu2i reeks kunnen ingezet worden als draadloze capaciteiten voor nieuwe apparatuur of als draadloze toevoeging op bestaande hardware. Een belangrijk kenmerk is dat in ieder afzonderlijk product het Bluetooth-protocal-stack is geïntegreerd. Hetgeen betekent dat de producten worden geleverd als een standaard seriële verbinding voor externe apparaten. De nieuwe reeks bestaat uit RS232, USB en PCMCIA interfaces.

"Bluetooth was in eerste instantie ontwikkeld als een draadloze techniek voor het uitwisselen van data tussen laptops, PDA s en mobiele telefoons over korte afstanden," aldus Nick Hunn, managing director bij TDK Systems. "Maar toen wij vorig jaar zijn gestart met het introduceren van beta- adapters voor industriële ontwikkelaars en OEM s, is de vraag vanaf dat moment alsmaar toegenomen."

"Na wat experimenten, ontdekten ontwikkelaars het enorme potentieel dat achter Bluetooth schuilgaat. Het gevolg hiervan was dat we meer dan duizend samples binnen zes weken hebben verscheept," vervolgt Hunn. "Wij hebben vanuit sterk uiteenlopende markten belangstelling gehad. Het varieerde van ontwikkelaars van kassa-apparatuur, speelautomaten, gasmeters, CCTV-systemen in grote bedrijven, tot aan ontwikkelaars die zich bezig houden met apparatuur dat in gesloten systemen zit, zoals airconditioning."

"Doordat wij de specifieke kennis bij OEM ontwikkelaars over procesapparatuur uit handen konden nemen, is het ons gelukt om de Bluetooth integratiecyclus te reduceren van maanden naar uren," voegt hij toe.

In tegenstelling tot andere Bluetooth modules, is de blu2i reeks volledig Bluetooth 1.1 standaard gecertificeerd, zodat het direct geïntegreerd kan worden in nieuwe apparatuur. Hierdoor wordt een langdurig en kostbaar goedkeuringstraject voor draadloze standaarden vermeden. Normaal gesproken duurt dit traject meer dan acht weken en kost het ruim 75.000 Euro.

De blu2i producten maken gebruik van het AT commando protocol voor eenvoudige configuratie, en hebben een datatransfer rate van 200kbps. Om het ontwikkel- en integratieproces te vereenvoudigen heeft TDK Systems een developer s kit voor de nieuwe reeks producten ontwikkeld.

De nieuwe reeks blu2i producten bestaan uit:

blu2i Module
Deze module is ontwikkeld voor integratie in host-systemen en heeft een serieel poortprofiel en uitgebreide AT commando s. Evenals alle andere producten in de blu2i reeks, kan de blu2i Module worden opgewaardeerd met extra Bluetooth profielen. Bovendien is de module voorzien van een zeer gevoelige, geïntegreerde keramische antenne. De omvang van de module is 69mm x 24mm x 5mm.

blu2i RS232 Adapter
De RS232 Adapter is ontwikkeld als een op zichzelf staande seriële verbinding, maar heeft wel een externe energiebron nodig (energieverbruik is

blu2i USB Adapter
Dit product is ontwikkeld als een op zichzelf staande Bluetooth USB adapter. De energie wordt aangeleverd via de USB-verbinding. De adapter is autonoom en heeft geen extra software nodig voor installatie op het host-apparaat. De toepassingen zijn hetzelfde als de blu2i RS232 Adapter, maar dan gericht op de nieuwste USB-verbindingsinterface die gebruik wordt door het host-apparaat of systeem.

blu2i PCMCIA Adapter
De blu2i PCMCIA Adapter is een intern Bluetooth apparaat dat gebruik maakt van het Type 2 kaartformaat. De adapter heeft geen host Bluetooth stack nodig, maar wordt geleverd als een standaard seriële poort. Het is gericht op verticale ontwikkelaars die geen kabels op de werkvloer willen of die de bestaande modemkaart willen vervangen met een draadloze link naar een mobiele datatelefoon.

blu2i RS232-Powered Adapter
De RS232-Powered Adapter is gericht op de onderhoudsmarkt voor draadloze, serieel verbonden apparaten. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als onderdeel van een apparaat dat periodiek gecontroleerd moet worden voor het verkrijgen van diagnostische-, operationele- of prestatiegegevens. De interne energiebron wordt via de seriële interface van de adapter opgeladen. Typische toepassingsgebieden zijn verkeersregeling-apparatuur, anemometers en meet- en beheersensoren in fabrieken die grote hoeveelheden kunnen verwerken. Het apparaat is voorzien van de IP65 standaard en gaat minstens tien jaar mee zonder interventie. Daarnaast is het apparaat bestand tegen extreme temperaturen van -40 tot + 85 graden Celsius.

TDK Systems heeft ook de volgende referentiemodellen ontwikkeld:

Camera Reference Designs
Dit referentiemodel ondersteunt een complete videocamera met MPEG4 codering. Het model is ideaal voor adapters die worden gebruikt voor draadloze CCTV beveiliging en andere video toepassingen. De stroom van de cameramodule wordt geleverd via oplaatbare batterijen of de hoofdstroom.

IP Server Reference Design
Dit referentiemodel biedt op afstand toegang tot ieder Bluetooth apparaat, dankzij de IP server verbinding. Een typisch toepassingsgebied is de integratie van Bluetooth met een draadloze videocamera.

Tijdens het Bluetooth World Congress in Amsterdam (17-18-19 juni) zal TDK Systems op haar stand (standnummer 120) haar nieuwe reeks blu2i producten demonstreren.

(791 wooden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems Europe
TDK Systems Europe is een divisie van de TDK Corporation en is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van producten voor de draad- en draadloze markt. TDK Systems Europe is opgericht in 1997 en heeft 50 medewerkers in dienst op haar hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm, Nederland en Duitsland.

Als één van de eerste ontwikkelaars van LAN en Modem PC kaarten, is TDK Systems een belangrijke speler op het gebied van GSM connectiviteit en levert haar componenten op dit moment aan de meeste grote GSM handset-fabrikanten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Het bedrijf is één van de oprichters van het Bluetooth Consortium en houdt zich bezig met onderzoek naar en de ontwikkeling van oplossingen voor de volgende generatie draadloze netwerken. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en interoperabiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC), KPN Primafoonwinkels, KPN Business Centers, Vodafone Business Points en Stebis. In België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00Fax: +31 (0)40-235 46 01
E-mail: lilianv/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com