Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 juni 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555588

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
03-077254
Deurningen, Hoofdstraat
Woensdag 11 juni omstreeks 20.05 uur Een 21-jarige automobilist uit Deurningen had zijn auto geparkeerd op een parkeerplaats aan de Hoofdstraat. Bij vertrek keerde hij zijn auto achterwaarts en wilde in de richting van de Vliegveldstraat rijden. Hij reed de weg op, had echter door een geparkeerd staande bus geen vrij zicht en zag daardoor een 22-jarige motorrijder uit Oldenzaal te laat. De motorrijder, die vanaf de Vliegveldstraat in de richting van de Deurningerstraat reed, probeerde de auto nog te ontwijken maar helaas zonder resultaat. Hij klapte tegen de voorzijde van de auto en vloog vervolgens over de auto heen. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.De 21-jarige automobilist bleef ongedeerd.

Aanrijding met letsel
03-077145
Hengelo, Jacques Perkstraat
Woensdag 11 juni omstreeks 15.30 uur Een 8-jarige jongen uit Hengelo was buiten aan het spelen, stak de straat over en werd geschept door een auto, bestuurd door een 49-jarige automobiliste uit Hengelo. De vrouw haalde een stilstaande vrachtauto in op het moment dat het jongetje overstak. De jongen werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had door de aanrijding een dubbele onderbeenbreuk opgelopen en mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Aanrijding met letsel
03-077229
Hengelo, kruising Jan Tooropstraat/Nico Werkmanstraat Woensdag 11 juni omstreeks 18.10 uur Een 26-jarige man uit Hengelo reed met zijn scooter op de Jan Tooropstraat en keerde op bovengenoemde kruising. Hij liet hierbij een voor hem van rechts eveneens op een scooter komende 57-jarige man uit Hengelo niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij beide mannen (nog onbekend) letsel opliepen en voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis werden overgebracht.

Aanrijding met letsel
03-077290
Agelo, kruising Rossumerstraat/Voltherbroekweg Woensdag 11 juni omstreeks 21.30 uur Een meisje uit Rossum (leeftijd nog onbekend) was op haar fiets gestapt en de Rossumerstraat opgereden. Op dat moment reed een 30-jarige automobilist uit Ootmarsum in een personenauto met aanhanger over de Rossumerstraat richting Ootmarsum. Door de hoge bermbegroeiing had hij geen zicht naar rechts. Hij probeerde het meisje nog te ontwijken door naar links uit te wijken maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het meisje raakte zwaargewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Rijden onder invloed
03-077338
Deurningen, Vliegveldweg
Donderdag 12 juni omstreeks 02.40 uur Omdat het vermoeden bestond dat een 50-jarige automobilist uit Enschede teveel alcohol gedronken had, werd hij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,20 promille. De man kreeg hierop een rijverbod van 5 uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole Borne
03-077075/03-077172
Borne, De Bolkshoek, Marktplein,Stationsstraat Woensdag 11 juni
In bovengenoemde straten werd zowel 's ochtends als 's middags gecontroleerd op met name het parkeergedrag van automobilisten. In totaal werden 31 processen-verbaal opgemaakt te weten 24x wegens het ontbreken van een parkeerschijf, 2x wegens het onrechtmatig parkeren op een invalideparkeerplaats, 3x wegens het parkeren buiten de aangegeven plaatsen en tevens 2x wegens het inrijden in een straat waar een gesloten verklaring geldt.

Diefstal portemonnee
03-076907
Losser, De Brink
Woensdag 11 juni tussen 10.00 en 10.15 uur Een 79-jarige vrouw uit Losser deed aangifte van diefstal van haar portemonnee. De vrouw had in een winkel aan De Brink boodschappen gedaan. Toen zij voor de winkel bezig was met het inpakken van haar boodschappen, werd zij kort door een jongeman aangesproken. Toen deze vertrok en de vrouw haar fietssleuteltje wilde pakken, ontdekte zij dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. Het signalement van de verdachte is als volgt: een jongen van ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en met kort krullend zwart haar. Hij was netjes gekleed en droeg een lichte blouse.

Noordwest-Twente:

Rijden onder invloed
03-077335
Vriezenveen, Westeinde
Donderdag 12 juni omstreeks 01.10 uur Politieagenten hielden een 49-jarige automobilist uit Apeldoorn aan, nadat uit de blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 0,61 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-077336
Almelo, Knibbeldijk
Donderdag 12 juni omstreeks 00.15 uur Een 21-jarige automobilist uit Nijverdal werd aangehouden omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,78 promille. De 21-jarige bleek in april ook bekeurd te zijn wegens het rijden onder invloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist aangehouden voor diverse feiten 03-077152
Vriezenveen, Buitenlandweg
Woensdag 11 juni omstreeks 16.10 uur Surveillerende politieagenten zagen op de kruising Bakkersveen/Sluiskade Zuidzijde een automobilist rijden, waarvan bekend was dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Toen zij de achtervolging inzetten, ging de automobilist er met hoge snelheid vandoor. Op de Buitenlandweg konden andere agenten de auto klem rijden en werd de verdachte, een 46-jarige man uit Westerhaar-Vriezenv.wijk, aangehouden. De auto bleek niet verzekerd en niet APK-gekeurd te zijn. Verder bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,70 promille. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.