Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

(BR>

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top

Datum: 12 juni 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


12 juni 2003



Wezep- Diefstal uit woning

Een 48- jarige man uit Wezep deed woensdag 11 juni aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Kamplaan in Wezep. De inbraak moet zijn gepleegd op 11 juni tussen 00.15 en 6.15 uur. De daders zijn via een raampje de woning binnen gekomen. Vervolgens hebben zij de woning doorzocht en hebben geld, een mobiele telefoon en sleutels ontvreemd. Het totale schadebedrag is niet bekend.


Heerde- Snelheidscontrole

In de middag van woensdag 11 juni heeft de politie een snelheids- en gordelcontrole gehouden aan de Zwolseweg in Heerde. In totaal zijn er 478 auto's gepasseerd en gemeten op snelheid. De volgende bekeuringen zijn uitgeschreven:
9 bekeuringen voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid. Hoogst gemeten snelheid was 63 km/per uur.
6 bekeuringen voor het niet- dragen van de gordel.
1 bekeuring voor het negeren van een stopteken.


Putten- Diefstal uit bedrijf

In een bedrijf aan het Kerkplein in Putten is op 12 juni rond 04.20 ingebroken. De daders zijn binnen gekomen door een ruit in te slaan. Men heeft gepoogd een kluis mee te nemen, maar dit lukte niet doordat het in beton was ingegoten.


Harderwijk- Verkeersongeval met letsel

Op woensdagmiddag heeft er aan de Harderwijkerweg in Harderwijk een verkeersongeval met letsel tussen een voetganger en een vrachtwagen. De 54- jarige voetganger uit Reusel stak over voor een stilstaande vrachtauto voor de verkeerslichten van de Harderwijkerweg en Groene Zoomweg in Harderwijk. Op het moment dat de man overstak werd de vrachtauto links voorbij gereden door een personenauto, die werd bestuurd door een 50- jarige man uit Harderwijk. Het gevolg was een aanrijding waarbij de voetganger beenletsel opliep, hij werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.


Harderwijk- Diefstal uit auto

Een 28- jarige man uit Harderwijk deed aangifte van diefstal uit een bedrijfsauto, welke stond geparkeerd aan de Burgemeester de Meesterlaan in Harderwijk. De diefstal moet tussen 7 en 10 juni zijn gepleegd. De daders hadden een slot geforceerd en vervolgens hebben zij verschillende goederen uit de auto meegenomen. Het totale schadebedrag is onbekend.

Harderwijk- Diefstal uit woning

Een 23- jarige vrouw uit Harderwijk deed woensdagmiddag 11 juni aangifte van diefstal uit de woning. De daders zijn vermoedelijk via een niet afgesloten deur naar binnen weten te komen. Ontvreemd is een geldbedrag.


Ermelo- Diefstal uit bedrijf

Een 60- jarige man uit Ermelo deed aangifte van diefstal uit zijn snackbar aan de Putterweg in Ermelo. De daders zijn via een lichtkoepel naar binnen gekomen. Vervolgens hebben de daders geld uit de kassa, sigaretten, snoep en ijs weten te ontvreemden. Het totale bedrag is onbekend.

Ermelo- Diefstal uit bedrijf
In de nacht van 11 op 12 mei kwam er een melding binnen van een inbraak in een pand aan de Stationsstraat in Ermelo. Ter plekke waren de daders al niet meer aanwezig. De daders hadden een ruit ingeslagen en zo binnen gekomen. In de winkel heeft men een deur die toegang geeft tot het achtergedeelte geforceerd. Uit de winkel wordt niks vermist.











038-375 10 50 ---- --