Politie Hollands Midden
Datum: 12 juni 2003

(


Ongeval Katwijk

Een 57-jarige man uit Kattendijke werd op woensdag 11 juni op de Industrieweg aangereden door een 36-jarige automobilist uit Katwijk. De man uit Kattendijk had zijn vrachtauto aan de kant van de weg stilgezet. Hij stapte uit en stak de weg over. Daarbij zag hij vermoedelijk de auto bestuurd door de Katwijker over het hoofd. Met een hersenschudding en rugklachten is het slachtoffer overgebracht naar het LUMC.


Politie houdt geweldpleger aan Leiden

De politie hield op woensdag 11 juni rond 19.15 uur op het Noorderplantsoen een 36-jarige man uit Leiden aan. De man sloeg om nog onbekende reden met een fietslot in op een 37-jarige man uit Leiden en een nog onbekende oudere man. De verwondingen van de 37-jarige man werden in het Rijnland Ziekenhuis gehecht. Parkeercontroleurs en een buschauffeur waren getuige van het geweld en wisten het slachtoffer te ontzetten. De verdachte is ingesloten. De brandweer viste het slot waarmee geslagen was uit het water op. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt geweldplegers aan Leiden

De politie hield op woensdag 11 juni rond 21.20 uur op de Therese Schwartzestraat vier mannen aan. Drie uit Leiden van 58, 31 en 32 jaar en één uit Nieuw Vennep van 34-jaar. Na een woordenwisseling over een bestelbus die midden op de weg stond en deze blokkeerde, ontstond er een handgemeen. Daarbij werd over en weer geslagen en geschopt. Ook werd er gebruik gemaakt van een stanleymes en een stuk aluminium. Twee mannen moesten zich aan hun door de vechtpartij opgelopen verwondingen laten behandelen door ambulancepersoneel. De verdachten zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op woensdag 11 juni rond 23.50 uur op de Lammermarkt een 38-jarige automobilist uit Rijnsburg aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 810 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Inbraak lukt wel en lukt niet Leiderdorp

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juni werd ingebroken in een woning aan de Van der Valk Boumanweg. Om binnen te komen werd een bovenlicht verwijderd en daarna ingeklommen. Uit de woning is een portemonnee met inhoud gestolen. Ook werd er geprobeerd in te breken in een woning aan de Splinterlaan. Na het boren van gaatjes probeerde men een raam en deur open te maken. Dit lukte niet omdat de sluitboompjes voorzien waren van slotjes. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Bodegraven

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juni werd er ingebroken in een woning aan de Dammekant. Om binnen te komen werden gaatjes in een raamsponning geboord en via deze gaatjes werden de sluitboompjes ontsloten. Het is nog niet bekend wat er uit de woning is gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Waddinxveen

Op klaarlichte dag van woensdag 11 juni werd er ingebroken in een woning aan de Peuleyen. Om binnen te komen werd een raampje opengebroken. Uit de woning werd een gouden ketting en een fotocamera gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Boskoop

In de ochtend van woensdag 11 juni werd er ingebroken in een woning aan de Snijdewijklaan. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning werd geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Zevenhuizen

De politie hield op donderdag 12 juni rond 00.45 uur op de Swanlaweg een 58-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 335 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Straatroof mislukt Gouda

Door hevig verzet en het aanroepen vanaf een balkon van een flat lukte het een nog onbekende jongeman niet om een 37-jarige vrouw uit Bergambacht op de Ridder van Catsweg te beroven. Op donderdag 12 juni rond 01.00 uur werd de vrouw door de man belaagd. Hij bedreigde haar en wilde haar tas hebben. Er ontstond een worsteling tussen beiden waarbij de mobiele telefoon van het slachtoffer in de sloot terechtkwam. Nadat er van een balkon van een flat gevraagd werd wat er aan de hand was en het slachtoffer aangaf dat ze werd lastig gevallen en er werd geprobeerd haar handtas te stelen, staakte hij zijn poging en ging er vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Driebruggen

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juni werd er ingebroken in een woning aan de Kerkweg. Uit de woning is geld en zijn autosleutels en een huissleutel gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Schoonhoven
In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juni werd er ingebroken in een woning aan de Nobeldreef. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning werd geld, een fotocamera, een tas, een mobiele telefoon en zijn bankpasjes gestolen. De fotocamera werd in een tuin aan de Einsteinstraat weer terug gevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhoudingen Stolwijk
De politie heeft deze week drie mannen uit Gouderak van 17,18 en 22 jaar en een 20-jarige Gouwenaar aangehouden. De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging, opruiing, bedreiging en mishandeling van twee politieambtenaren op vrijdag 6 juni. Omstreeks 23.20 uur zagen de politieambtenaren op de Goudseweg een man met een veerdrukwapen lopen waarna de man het vuurwapen op hen richtte. Bij het zien van de politie gooide de man het wapen in de struiken. Nadat de verdachte, een 18-jarig man uit Gouderak, was aangehouden en het wapen in beslaggenomen werd, bemoeide een groep personen zich met de aanhouding waarbij ook één van de politieambtenaren werd geschopt en een ruit van de politeauto werd vernield. Nadat assistentie werd ingeroepen is de groep vertrokken. Een aantal personen uit de groep was herkend waarna in de loop van de week vier verdachten konden worden aangehouden.Tegen alle verdachten is proces verbaal opgemaakt.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --