Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-06-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.30 u) Donderdag, 12 juni 2003

District Maastricht

Maastricht; bekeuringen tijdens politietoezicht De politie heeft afgelopen woensdag tot woensdagavond laat in de avond, tijdens het toezicht in en rond de Maastrichtse binnenstad en rond het NS-stationsgebied, totaal 37 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar drinken van alacoholische drank, het negeren van het rode verkeerslicht (Stationsstraat), het rijden zonder helm door bromfietsbestuurders tot snelheidsovertredingen. Daarnaast bekeurde de politie woensdagmiddag bij een verkeerscontrole op de Cantecleerstraat in Maastricht nog eens 10 voertuigbestuurders. Hier waren de geconstateerde overtredingen het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid, het niet dragen van de autogordel en het niet (bij zich) hebben van de vereiste voertuigpapieren.

Maastricht; aangehouden
Een 25-jarige Maastrichtenaar zag afgelopen woensdagavond op de Steynboeckel in Maastricht hoe een onbekende man bezig was zijn aldaar gestalde fiets te stelen. Daarbij maakte de fietsendief gebruik van een grote betonschaar om het slot van de fiets te knippen. De fietsendief die zich betrapt wist fietste er snel op zij eigen fiets, en met achterlating van de fiets van de Maastrichtse eigenaar (beschadigd fietsslot), er vandoor. De gewaarschuwde politie die in de omgeving meteen op onderzoek uitging zag ter hoogte van de Beente een 28-jarige man uit Maastricht fietsen die voldeed aan het opgegeven signalement. Deze verdachte vervoerde achterop zijn fiets een betonschaar. De verdachte werd aangehouden en de betonschaar werd in beslag genomen. De verdachte heeft de poging diefstal van de fiets bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.
Middels het cameratoezicht ontdekte de politie vanmorgen, donderdagmorgenvroeg omstreeks 04.45 uur op de Markt hoe iemand een aldaar gestalde fiets trachtte te stelen. Daarbij raakte het fietsslot beschadigd doch het lukte de fietsendief niet het slot geheel te verbreken en de fiets te stelen en hij liep zonder buit weg. De politie heeft vervolgens op de Muntstraat een 28-jarige Maastrichtenaar aangehouden die ervan wordt verdacht de gestalde fiets te hebben willen stelen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Het slingerende rijgedrag van een 32-jarige automobilist uit Maastricht trok afgelopen woensdag op donderdagnacht omstreeks 03.30 uur op de Wilhelminabrug de aandacht van een politiepatrouille. Op enig moment verloor de automobilist vermoedelijk de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de berm. De politie die alcoholgebruik vermoedde bracht de verdachte over naar het politiebureau waarbij hij kwaad werd / agressief werd en om zich heen sloeg. In het politiebureau weigerde de verdachte iedere medewerking aan een nader onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in diens bloed. Hij sloeg op enig moment met zijn beide handen ondermeer tegen muren waarbij niet uitgesloten is dat hij daarbij zijn beide handen brak. De politie heeft de Maastrichtenaar dan ook voor alle zekerheid voor medische verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, echter ook daar reageerde de verdachte agressief en weigerde hij iedere vorm van medisch onderzoek en verzorging. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Berg en Terblijt; vast in hekwerk
Een 32-jarige man uit Meerssen kwam afgelopen woensdagavond vond op de Geulehemmerweg in Berg en Terblijt ongelukkig terecht. Het slachtoffer was bezig zijn skates aan te trekken, verloor op enig moment zijn evenwicht en viel tegen een hek. Het slachtoffer kwam met een oksel bovenop een van de punten van het hekwerk terecht waarbij een van die punten enkele centimeters diep in zijn oksel stak en het slachtoffer daardoor vast kwam te zitten boven op de punt van het hekwerk. Een omstander deeft het slachtoffer vervolgens uit het hekwerk getrokken waarna hij werd overgebracht naar het Academischziekenhuis in Maastricht.