Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-06-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 11.30 u) Donderdag, 12 juni 2003

District Sittard

Sittard-Geleen; verkeerscontroles
De politie heeft bij verkeerscontroles afgelopen woensdag op de Bergerweg, Havikstraat, Winston Churchilllaan en op de Rijksweg-Zuid in Sittard-Geleen totaal 65 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van snelheidsovertredingen, het niet dragen van de autogordel, het door het rode verkeerslicht rijden, het tijdens het besturen van het voertuig handshold telefoneren tot het niet APK-gekeurd zijn van het voertuig. Van een 55-jarige automobilist uit Utrecht vorderde de politie het rijbewijs in. Die reed op de Bergerweg in Sittard met zijn auto waarbij de snelheidsmeting een snelheid registreerde van 105 km p/u.

Beek/Spaubeek; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagavond bij radarsnelheidscontroles in Spaubeek (Dorpstraat) en in Beek (Prins Mauritslaan) in Spaubeek totaal 33 voertuigbestuurders geflitst die er te hard reden en in Beek flitste de politie totaal 21 voertuigbestuurders die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Deze snelheidsovertreders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd.

Born; flink aantal snelheidsovertreders
De politie heeft afgelopen woensdagavond op de autosnelweg A-2 ter hoogte van Born radarsnelheidscontroles gehouden. Totaal betrapte de politie daarbij 340 voertuigbestuurders die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 120 km p/u overtraden. Alle 340 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Guttecoven; hennepkwekerij
De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners van een woning aan de Veersestraat in Guttecoven. In de kelder van de woning vond de politie een hennepkwekerij met totaal ruim 145 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren, ventilatoren etc., in beslag genomen.

Geleen; brand
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 15.45 uur waren bij een perceel aan de Gansbeek in Geleen een vijftal coniferen en een pergola in brand geraakt. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een nader onderzoek in.