Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 12 juni 2003

Dagelijske berichten regio Groningen

Midwolda: motorrijder gewond door botsing
Een 46-jarige motorrijder uit Finsterwolde is woensdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Hoofdweg in Midwolda met een afslaande personenauto in botsing kwam. Hij is met beenletsel voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval vond plaats bij de plaatselijke camping waar de 59-jarige automobilist, eveneens uit Finsterwolde afkomstig, linksaf sloeg vlak voor de uit tegengestelde richting komende motorrijder. De automobilist die achter een andere personenauto reed verklaarde dat hij vanwege de andere personenauto de motorrijder te laat zag aankomen. De beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Delfzijl: flinke schade bij botsing personenautos Bij een botsing tussen twee personenautos, die woensdagavond op de kruising Provincialeweg N362 met de Westerlaan bij Meedhuizen plaatsvond, is flinke schade ontstaan aan beide betrokken voertuigen. Het ongeval ontstond toen een 60-jarige automobilist uit Bierum vanaf de Westerlaan de Provincialeweg opreed. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de van rechts komende andere automobilist, een 40-jarige inwoner van Garrelsweer. De beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. Vanwege de zware schade zijn de beide kentekenbewijzen ingenomen.

Leermens: motorrijder gewond
Een 54-jarige motorrijder uit Wirdum is woensdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Godlinzerweg bij Leermens bij een inhaalmanoeuvre in de remmen moest en daardoor in de sloot schoof. Hij is met schouderklachten voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene was bezig drie personenautos in te halen toen hij plotseling werd geconfronteerd met een tegenligger. Hij remde sterk af waardoor hij kwam te vallen en in de sloot belandde. De motor liep daarbij flinke schade op.

Siddeburen: asielzoeker maakt stampij tijdens centrumverbod Een 20-jarige asielzoeker die een centrumverbod had voor het AZC in Siddeburen heeft woensdagmorgen nogal wat stampij gemaakt op het centrum. Hij was er ongezien in geslaagd in zijn woning te komen waar hij een groot aantal spullen vernielde. Tevens vernielde hij zaken, waaronder een TV, die het eigendom waren van het AZC. Daarna probeerde hij zijn kamer in brand te steken. Een medewerker van het AZC die hem een en ander wilde beletten werd door hem geslagen. De politie heeft de man aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Musselkanaal: alcomobilist
Een 66-jarige inwoner van Musselkanaal heeft woensdagmorgen zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij op de Floralaan in zijn woonplaats was betrapt bij het rijden onder invloed. Agenten troffen de man omstreeks 11.00 uur aan en vermoedden, gezien zijn rijstijl, dat hij onder invloed was. Controle aan het politiebureau gaf aan dat hij ruim 1.7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Uithuizen: gestolen auto in brand gestoken
Een gestolen auto is dinsdagnacht in brand gestoken en achtergelaten op de Lauwersweg bij Uithuizen. Agenten troffen na een telefoontje de bewuste auto aan waarbij al snel duidelijk werd dat het om een gestolen auto ging. De auto is vermoedelijk eerder die nacht gestolen bij een bedrijf in Uithuizen. Het gaat om een rode VW Sirocco De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben van de diefstal of iemand hebben zien lopen in de buurt van de plaats waar de auto is achtergelaten. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Uithuizen, te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

Leek: hennepkwekerij ontruimd
De politie heeft dinsdag een hennepkwekerij ontruimd. De kwekerij was ondergebracht op twee zolderkamers van een woning aan de Kerspellaan in Leek. Het ging om ongeveer 200 planten met bijbehorende apparatuur. De planten en de apparatuur zijn vernietigd. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 30-jarige bewoner en diens 39-jarige vriendin die het pand bewoonden.

Groningen: bromfietscontroles Beijum en Lewenborg Bij een uitgebreide bromfietscontrole in de wijken Beijum en Lewenborg in Groningen zijn dinsdag diverse bromfietseigenaren bekeurd. In totaal werden 32 bromfietsen door de motordienst van de weg gehaald en gecontroleerd aan het politiebureau. Slechts 7 bromfietsen bleken in goede staat van onderhoud te zijn. De overige 25 bromfietsen voldeden niet aan de eisen of vertoonden allerlei mankementen. Sommige bromfietsers kregen meerder bekeuringen. Er werden ondermeer bekeuringen uitgeschreven voor te veel vermogen (25), geen certificaat (5), geen helm (3), gladde band (2). In 26 gevallen werden de bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Eerdere controles op 26 mei, 28 mei en op 7 juni in dezelfde wijken gaven ongeveer hetzelfde beeld. Over die drie dagen werden circa 85 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan waren 55 bromfietsen niet in orde. De politie gaat de komende weken door met deze controles.

Groningen: lastige klant bij tippelaarster
De politie hield woensdagnacht een 37-jarige man aan op de tippelzone aan de Bornholmstraat voor mishandeling van een 32-jarige straatprostituee. Er was over de verrichten seksuele handelingen onenigheid ontstaan waarna de man de vrouw sloeg. De vrouw meldde het voorval. De man werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: bromfietser met passagier ten val
Op de van Oldebarneveltlaan kwam woensdagavond door nog onbekende oorzaak een 38-jarige bromfietsster ten val. Samen met haar 16-jarige dochter die achterop zat kwamen ze hard op het wegdek terecht. Beide vrouwen werden met verschillende verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd.

Groningen: politieagenten beledigd
Politieagenten die woensdagnacht een klein straatbrandje blusten in de Gerbrand Bakkerstraat kwamen in contact met een langslopende 19-jarige Stadjer. De man reageerde vreemd want hij begon de agenten allerlei verwensingen naar het hoofd te slingeren. Hij werd aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie en kreeg een proces-verbaal. Een 52-jarige man uit Groningen werd woensdagmiddag in de Rode Weeshuisstraat aangesproken op het feit dat zijn auto op een verkeerde plek stond geparkeerd. De man reageerde erg gepikeerd en beledigde op een gegeven ogenblik een agent. Hij werd aangehouden voor belediging. Vanwege het verzet wat de man bood werd hij geboeid overgebracht naar het bureau waar hij een proces-verbaal kreeg.

Groningen: fietsdief op heterdaad betrapt
In de Carolieweg werd woensdagmiddag een 30-jarige man uit Groningen door agenten op heterdaad betrapt op het wegnemen van een fiets. De fiets, voorzien van een kinderzitje en fietstassen, stond onafgesloten naast een warenhuis aan de Carolieweg. De aangehouden verdachte bekende de diefstal en kreeg een dagvaarding. De politie is nog op zoek naar de eigenaresse van de blauwe damesfiets, merk Gazelle, type Trendy. Zij heeft zich tot dusverre nog niet bij de politie gemeld.

Groningen: aanhoudingen bij dealpand
Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over drugsoverlast stelde de politie een onderzoek in naar een woning aan de Ganzevoortsingel. Bij de woning werd een 32-jarige man aangehouden die in het bezit was van een gebruikershoeveelheid harddrugs. De 35-jarige bewoner werd ook aangehouden. Hij bleek in het bezit van zon vijf gram heroïne en cocaïne. In de woning werd vervolgens nog zon 25 gram harddrug aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Pop Dijkemaweg werd woensdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 574 gecontroleerde voertuigen reden er 51 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid was 90 km per uur. Op de Plataanlaan werden woensdagmiddag 1470 voertuigen gecontroleerd. Er waren 13 overschrijdingen van de 70 km limiet. Hoogste snelheid 105 km per uur. Op de Sontweg werden 18 personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel Op de Laan 40 45 werden voor dezelfde overtreding 6 bonnen uitgereikt.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)