Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 12-06-2003
1e persbericht van donderdag 12 juni 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Floralaan Oost in Eindhoven zijn drie bekeuringen uitgedeeld. Dat gebeurde woensdagavond tussen 19.15 en 20.15 uur. Er werden ongeveer 160 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Helmond: Op heterdaad betrapt
Drie mannen uit Helmond zijn donderdagochtend rond 4.30 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bedrijf aan de Burgemeester van Houtlaan. Bij de politie kwam de melding binnen van glasgerinkel bij het bedrijf. Toen agenten gingen kijken, zaten de drie mannen in de zaak. Twee van hen (20 en 23 jaar) kwamen op verzoek van de agenten naar buiten. De derde (23 jaar) bleef in de zaak zitten, waarop een politiehond naar binnen is gestuurd. Die heeft de man gevonden en naar buiten geleid. Ze zijn alledrie voor onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Bromfietser breekt schouder
Een jongen van 17 jaar uit Aarle-Rixtel is woensdagavond rond 19.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed op zijn brommer op het fietspad van de Oranjelaan in de richting van Beek en Donk. Bij de kruising met de Beekerheide kreeg hij geen voorrang van een auto die daar rechtsaf sloeg. De wagen werd bestuurd door een vrouw van 26 jaar uit Aarle-Rixtel. De bromfietser is met een schouderbreuk en enkele schrammen opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. De vrouw liep geen verwondingen op.

Geldrop: Bewoners verjagen inbreker
De bewoners van een woning aan de Willem Knaapenstraat hebben donderdagochtend rond 4.00 uur een inbreker verjaagd. Ze werden wakker van gestommel in het huis en gingen kijken wat er aan de hand was. Op dat moment hoorden ze iemand wegvluchten. De voordeur van het huis was via de brievenbus geopend. Er werden onder meer een laptop en twee fototoestellen weggehaald.

Geldrop: Inbraak in bedrijf
Bij een bedrijf aan de Eindhovenseweg zijn enkele sloffen sigaretten en ruim 400 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 3.15 uur. Een ruit van een toegangsdeur werd vernield, waarna de spullen uit de zaak werden meegenomen.

Deurne: Woninginbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Walbergseweg. Daarbij werden een mobiele telefoon en contant geld weggehaald. Een raam aan de voorkant is vernield, waarna het huis is doorzocht.

Veldhoven: Sieraden weg na insluiping
Bij een insluiping in een woning aan de Helleberg zijn sieraden weggehaald. De bewoner had woensdagavond rond 19.30 uur een slaapkamerraam op een kier open laten staan. Toen hij donderdagochtend rond 0.30 uur thuiskwam, stond het raam verder open en waren de sieraden verdwenen.