Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 12 juni 2003

* SNELHEIDSCONTROLE
Woensdagochtend werd er tussen acht uur en half tien een snelheidscontrole gehouden op de Giessenbaan. Er werden 13 automobilisten bekeurd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur in plaats van de daar toegestane '50'.


* BROMFIETSCONTROLES
Woensdagmorgen, -middag en -avond werden in de Kapelstraat, op de Molenwaterweg en in de Duivenvoordestraat uitgebreide bromfietscontroles gehouden. In totaal werden er op de drie locaties 90 bromfietsen en -scooters gecontroleerd, waarbij 44 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, geen helm op, geen bromfietscertificaat en verzekering.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
BLEISWIJK - Woensdagavond rond kwart over tien verloor een 29-jarige man uit Berkenwoude in een boom in de Kerkstraat het bewustzijn, toen hij tijdens het doorzagen van een tak deze vol in zijn gezicht kreeg. Het slachtoffer kwam hierdoor in zijn veiligheidstuig, dat hij droeg, op een hoogte van zo'n tien meter ondersteboven te hangen. Brandweerlieden konden het slachtoffer tegen elf uur uit zijn uiterst benarde positie bevrijden. Nadat leden van een chirurgisch noodteam samen met GGD-personeel het slachtoffer, dat ernstig hoofdletsel had opgelopen, hadden gestabiliseerd werd de man, die in opdracht werkte van een groenonderhoudsbedrijf, met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd.


* ACHTJARIGE JONGEN UIT BOOM GEVALLEN
VLAARDINGEN - Woensdagmiddag omstreeks drie uur raakte aan de Kastanjedreef een 8-jarige jongen uit Vlaardingen gewond, nadat hij uit een boom was gevallen. Het slachtoffertje had een val van zo'n negen meter gemaakt. De jongen werd met diverse verwondingen met een spoedtransport door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.


* TWEE FLATBEWONERS MISHANDELD NA VERWIJDEREN ONGEWENST BEZOEK UIT

HAL VAN HUN FLAT
Woensdagavond even na zes uur ontstond in de hal van een flat in de Anna van Westrienenstraat een onenigheid tussen twee bewoners (64 en 69 jaar) en een drietal mannen en een vrouw. De bewoners waren het zat dat zij in de afgelopen dagen vrij regelmatig ongewenste personen in hun flathal aantroffen. Tijdens de schermutselingen om de drie mannen en de vrouw te verwijderen werden beide bewoners geslagen en geschopt. Zij moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Twee ongewenste bezoekers namen direct de benen, maar een 23-jarige Duitser en zijn 24-jarige, eveneens in Duitsland wonende, vriendin bleven nog in de hal hangen. Zij bleken overigens het slachtoffer te zijn geworden van oplichting door de twee snel verdwijnende mannen. Het duo had de mannen 2200 euro betaald voor de levering van een aantal handtelefoons, die echter niet geleverd werden. Om hun woede daarover te uiten trapte de 23-jarige Duitser een glazen deur in en liep daarbij enkele diepe vleeswonden aan zijn been op. De man moest in het Sint Franciscus Gasthuis aan zijn verwondingen worden behandeld.

Uitgave woensdag 11 juni 2003

* EX MET VUURWAPEN
Dinsdagmorgen bedreigde een 34-jarige Rotterdammer met een vuurwapen zijn 45-jarige ex-vriendin in haar woning aan de Weerdesteynstraat. De man was de woning binnengedrongen en had tijdens een ruzie de vrouw een pistool tegen haar hoofd gezet. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse verscheen, kwam de man naar buiten en werd hij aangehouden. Even later kwam ook de vrouw naar buiten met het 9mm pistool en munitie. Zij had kans gezien het wapen van de man af te pakken. Het pistool en de munitie werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.


* SCHIETPARTIJ
Dinsdagmiddag omstreeks half vijf werd op de Boezemweg een 37-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij was in het bezit van een pistool. De verdachte had even tevoren in een bar aan de Nieuwe Binnenweg met het vuurwapen geschoten. Niemand was daarbij gewond geraakt. De aanleiding van de schietpartij is nog onduidelijk. Na de schietpartij was hij in zijn auto gestapt en weggereden. Surveillerende politiemensen signaleerden de auto, nadat door de politiemeldkamer was verzocht uit te kijken naar de man in de auto. Toen de verdachte zijn auto parkeerde op de Boezemweg, kon hij worden aangehouden. Het pistool werd in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.


* BROMFIETSERS AANGEHOUDEN NA POGING AANRIJDEN POLITIEMAN

Dinsdagmiddag werden omstreeks vier uur twee Rotterdammers van 19 en 20 jaar oud aangehouden op de Allard Piersonstraat. De twee reden op één bromfiets, bestuurd door de 19-jarige man en gingen er, nadat zij ter hoogte van de Doedestraat geprobeerd hadden een politieman aan te rijden, met hoge snelheid vandoor. De achtervolging werd ingezet waarbij door het rijgedrag van de 19-jarige bestuurder enkele gevaarlijke situaties ontstonden. Zo reed hij met hoge snelheid (meer dan 100 km/u) over het trottoir, het fietspad en tegen tegemoetkomend verkeer in, waardoor medeweggebruikers moesten uitwijken. Op de Allard Piersonstraat ter hoogte van de kruising met de Craandijkstraat reed de bromfietser tegen een politieauto en kwam via de stoep tegen een woning tot stilstand. Hierop werden de twee Rotterdammers aangehouden en overgebracht naar politiebureau Marconiplein. De bromfiets is in beslag genomen.


* VIDEOTHEEK OVERVALLEN
VLAARDINGEN -Een nog onbekende man heeft dinsdagavond omstreeks negen uur een videotheek aan de Van Hogendorplaan overvallen. De man bedreigde met een mes een 18-jarige medewerkster en eiste geld. Ook het overige personeel en twee klanten werden bedreigd. Onder dwang werd er geld uit de kassa gegeven, maar van iedereen in de zaak werd ook het eigen geld afgenomen. Ook maakte de man nog een mobiele telefoon buit. Alle aanwezigen moesten op de grond gaan liggen, waarna de overvaller probeerde bij de kluis te komen. Dit lukte niet. Hierna rende de overvaller de zaak uit en verdween in onbekende richting.