Politie Amsterdam-Amstelland

Hou ook nu inbrekers buiten
12-6-2003. In de warmere maanden van het jaar nemen de aangiftes van diefstal door inklimmingen en insluipingen in woningen toe en die van woninginbraken iets af. De daders komen door openstaande deuren en ramen heel gemakkelijk de huizen binnen.

Het is dan ook belangrijk om bij het verlaten van uw woning, ook al is het maar voor eventjes, deuren en ramen goed te sluiten. Denk daarbij ook aan de eerste etage. Verder niet alleen de voordeur achter u dicht trekken, maar tevens het nachtslot gebruiken.
Poging tot straatroof; 1 arrestatie
12-6-2003. De politie heeft gisteravond een 17-jarige jongen gearresteerd nadat hij rond tien uur geprobeerd had een 16-jarige jongen te beroven van zijn GSM. Tijdens de arrestatie meldde een omstander dat diezelfde verdachte de dag ervoor ook hem had proberen te beroven van zijn GSM. Beide keren benaderde de dader zijn slachtoffers met de vraag of hij mocht bellen met hun mobieltje. Bij een ontkennend antwoord bleef hij aanhouden. Op een gegeven moment begon hij zijn slachtoffers te bedreigen. Deze gaven hun telefoon echter niet af. Voordat het kon escaleren wisten de slachtoffers iemand aan te spreken, waarop de jonge dader afdroop.
---

Te snel: rijbewijs kwijt

12-6-2003. Gisteravond rond kwart over elf reed een automobilist met 170 km p/u over de A1. Agenten zagen de auto voorbij schieten en zetten de bestuurder aan de kant. Aangezien hij meer dan 50 km p/u te hard reed is zijn rijbewijs ingenomen.

---

Burgers grijpen man met mes

12-6-2003. Gisteravond rond kwart voor acht werd een aantal bezoekers van het Sarphatipark met een mes bedreigd door een 38-jarige man. Twee mannen schoten hen te hulp en wisten de agressieve man te overmeesteren. Eén van hen liep daarbij een steekwond op in zijn been. Toegesnelde agenten sloegen de man in de boeien. De gewonde man is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.
---

Overvallers hotel gearresteerd

12-6-2003. Vannacht zijn twee overvallers van een hotel aan de Amstel gearresteerd. Zij waren kort daarvoor met een derde kompaan het hotel binnengestormd nadat een medewerker de deur had geopend omdat er gebeld werd. Ze namen de nachtportier vervolgens mee naar de receptiebalie. Daar kreeg hij met een staaf rake klappen op zijn hoofd. De overvallers vluchtten daarna met hun buit het hotel uit. De politie hield een zoekactie en traceerde op het Weesperplein een van de overvallers. Agenten konden de verdachte na een achtervolging aanhouden in bosjes bij de Spinozastraat. Een tweede dader had zich in de Sarphatistraat verscholen tussen geparkeerde auto´s en werd daar gearresteerd. De derde dader is voortvluchtig. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
Getuigen straatroof gezocht

11-6-2003. Een 37-jarige man is in de nacht van maandag op dinsdag op de Staalmeesterslaan beroofd door vier donker geklede mannen van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. Rond halfdrie s nachts liep de man richting zijn auto die geparkeerd stond op de Staalmeesterslaan. Ter hoogte van de Jan Evertsenstraat kreeg hij van achter een klap op zijn hoofd waardoor hij ten val kwam. Eenmaal op de grond werd hij geschopt en beroofd van zijn spullen. De rovers gingen er vervolgens met de buit vandoor. Ze vluchtten weg op twee scooters. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving of mensen die nadere informatie kunnen verstrekken:( 020) 559 4300.

---
Granaten en plantage gevonden
11-6-2003. Vannacht rond kwart voor vijf werd op de Oostelijke Eilanden een 42-jarige man aangehouden vanwege handgranaten, kruit en een hennepplantage. De E.O.D. (Explosieven Opruimings Dienst) heeft de explosieven op een veilige locatie laten springen. De man vestigde de aandacht op zich doordat hij vermoedelijk al trippend overlast in zijn woonomgeving veroorzaakte. Toen de politie de man aanhield, roken deze vanuit zijn woning een zeer penetrante henneplucht. In de woning werd een hennepplantage aangetroffen. De elektriciteitsmeter was onklaar gemaakt zodat er elektriciteit kon worden afgetapt. Bij verder onderzoek werd een grote hoeveelheid explosieven aangetroffen. Het betrof hier acht op scherp staande handgranaten en een aantal oefenhandgranaten. Er werd een kleine twee kilo kruit aangetroffen alsmede dolken en een stroomstootwapen. Een bomspecialist schakelde de E.O.D. in. De explosieven zijn naar een locatie gebracht waar deze zonder gevaar vernietigd konden worden. De verdachte wordt vandaag verhoord.