Ingezonden persbericht


Persbericht

Dixons en NIAM-TMS winnen de prestigieuze
European Retail Solutions Award 2003

Dixons en NIAM-TMS winnen de prestigieuze European Retail Solutions Award 2003 in de categorie Beste gebruik van technologie voor de ontwikkeling van werknemers. De andere finalisten in deze categorie waren New Look met Kronos en Safeway met IBM. In het derde jaar van deze Award was er een recordaantal inschrijvingen. De uitreiking van de Award 2003 vond plaats op 3 juni in Birmingham, Engeland.

In deze categorie kijkt de jury naar de optimale invulling van technologische toepassingen voor efficiency verbeteringen in het managen, planning, opleiden en de kennisontwikkeling van werknemers in de retailbranche. Hieronder valt ook het toepassen van e-learning voor instructie, (just-in-time)training en communicatie doeleinden.

Dixons, onderdeel van de Koninklijke VendexKBB, met maar liefst 140 retailwinkels in Nederland profileert zich als deskundig, betrouwbaar en servicegericht met haar kwaliteitselektronica dat bij uitstek nieuwe technologie benut. "Daarom past het goed in onze strategie om ook in het verkoopmanagement deze nieuwe e-learningtechnologie te benutten", aldus Theo Strijbos, Directeur Management Services Dixons. "De oplossing van NIAM-TMS met EasyGenerator. Suite geeft ons de mogelijkheid om de kennis van het snel veranderende productassortiment continu en just-in-time op niveau te brengen bij ons verkooppersoneel en daarmee de klanten optimaal te kunnen bedienen. Met het management informatiesysteem kunnen wij dit proces bovendien optimaal begeleiden. De verwachting is dat dit systeem de verkoop positief zal beonvloeden en de klanttevredenheid verder zal verhogen."

"Gecontroleerde en begeleide kennisoverdracht geven het managementinformatiesysteem een veel bredere toepassingsmogelijkheid", aldus Herre Rost van Tonningen, algemeen directeur van NIAM-TMS. "De kracht van deze oplossing is dat het inspeelt op de specifieke behoeftes binnen een bepaalde branche en bedrijfsproces en het toch op een generiek softwaresysteem is gebaseerd. Wij werken met vooruitstrevende klanten per branche dit soort nieuwe toepassingen uit. Het is natuurlijk een fantastische bekroning als dat in zon internationaal zwaar bezet inzendingsprogramma door een deskundige jury van Deloitte & Touche tot beste inzending in haar categorie wordt bekroond!".

EasyGenerator. Suite staat het toe om zonder enige programmeerkennis snel informatie over te dragen en de resultaten hiervan te kunnen rapporteren zodat kennisoverdracht meetbaar en onderdeel van de managementrapportage wordt. Terugverdientijden van de investering liggen veelal op een paar maanden en helpen juist in deze tijd tot de broodnodige bedrijfsresultatenverbetering. Binnen de retailbranche heeft men veelal te maken met snel veranderende producten of met winkelpersoneel dat snel wisselt, terwijl de klanten toch de juiste deskundigheid verwachten. De in Birmingham bekroonde oplossing is hier een goed antwoord op.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Tessa van Iperen, Manager Marketing NIAM-TMS +31 70 314 4689, tiperen@niam-tms.nl en Theo Strijbos, Directeur Management Services Dixons, +31 73 646 0700, theo.strijbos@dixons.nl

Bijlage:
Foto: Herre Rost van Tonningen, algemeen directeur van NIAM-TMS en Helen Dakin van de Retail Knowledge Bank (sponsor of the category "Best Use of Technology for Employee Development") tijdens de ceremonie in Birmingham.

NIAM-TMS b.v.
Koopmansstraat 9
Postbus 1025
2280 CA Rijswijk ZH
Nederland

T + 31 (0)70 314 4600
E info@niam-tms.nl

I http://www.niam-tms.nl
I http://www.easygenerator.nl I http://www.demo.niam-tms.nl (demo site)