Ingezonden persbericht


12-06-2003

Persbericht

Nederlandse en Belgische Wi-Fi ondernemers bijeen voor strategie toetsing en uitwisseling

Draadloos Internet (Wi-Fi) centraal tijdens eerste Nederlandse Hotspot event

Amsterdam 12, juni 2003 - Hotspot.nl, de actuele informatiebron op internet, met alle nieuws over draadloos internet (ofwel Wi-Fi) van Peter Kentie en de Nederlandse organisator van seminars, Van Dusseldorp organiseren op 26
juni een dag over Wi-Fi ontwikkelingen in Nederland en België (http://www.hotspotevent.nl).

In het Amsterdamse Okura Hotel wordt een overzicht geboden van actuele ontwikkelingen in de Nederlandse markt, een blik op de toekomst, en een eerste overzicht van toepassingen en diensten die nu mogelijk worden. Het Wi-Fi seminar brengt alle betrokkenen in deze jonge industrie bij elkaar en biedt een overzicht van de Nederlandse en Belgische situatie en de strategie van de Nederlandse en internationale spelers in deze markt.

Sprekers zijn onder andere Frédéric Gastaldo, de CEO van Swisscom Eurospot die in Europa een zeer vooruitstrevende rol speelt op dit gebied, Brendon Grunewald, CEO van Sinfilo - het bedrijf dat op verzoek van het Belgische Hasselt de hele stad zal voorzien van draadloze internet toegang, Philippe Bodart, de CEO van Aramiska, Julf Helsingius, voormalig CTO and Vice President van KPNQwest en nu investeerder, Marleen Stikker, en vele anderen.

Wi-Fi, Hotspot, WLAN - de zich razendsnel ontwikkelende wijze om goedkoop en snel draadloos internet aan te bieden - heeft inmiddels om heel verschillende redenen de interesse gewekt van burgers en gemeenten, telecombedrijven, fastfood restaurants, ziekenhuizen, voetbalclubs, hotels en vele anderen.

Recente ontwikkelingen op gebied van techniek en standaardisatie, het "landje pik" rond locaties, de strategie van instellingen, steden, grote telecombedrijven en kleine aanbieders komen aan bod. Evenals het belang van burgers. De dag bevat een aantal praktische voorbeelden en case studies van gebruik van netwerken in de praktijk.

Het Hotspot event wordt mogelijk gemaakt door gastheer Hotel Okura, samen met Proxim, Acal en Nomadix, Aramiska, Gem-Tek, Senzafili en Alcatel. Partners zijn onder andere Hotspot.nl, Vandusseldorp.com, Wentzo.com en Brodeur Worldwide.

Over Hotspot.nl
Hotspot.nl is de actuele informatiebron op internet, met alle nieuws over WLAN technologie en gebruik in de wereld. Het is een privé-initiatief van Peter Kentie. http://www.hotspotevent.nl

Over Van Dusseldorp
Van Dusseldorp is een internationaal onderzoeks- en seminar bureau gespecialiseerd in nieuwe media ontwikkelingen.
http://www.vandusseldorp.com

Voor verdere informatie over het seminar: bezoek de website http://www.hotspotevent.nl of neem contact op met met Monique van Dusseldorp, mailto:monique@vandusseldorp.com of Peter Kentie, mailto:peter@hotspot.nl.

Perskaarten zijn beschikbaar, neem daarvoor contact op met Helen George, helen@vandusseldorp.com, tel 020 6231 530

Van Dusseldorp
De Ruijterkade 128
1011 AC Amsterdam
The Netherlands
tel +31 20 6231 530
fax +31 20 6231 522
mailto:monique@vandusseldorp.com

Voor persvragen kunt u contact opnemen met:

Ruud Kluivers en Maurits Blok
Brodeur Worldwide
Overschiestraat 55
1062 HN Amsterdam
Tel: 020 346 20 00
Fax: 020 669 72 65
http://www.brodeurnl.com