Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 121
Datum: 12-06-03

Vergunning voor
recreatieproject esonstad

Het ministerie van LNV heeft een vergunning verleend aan de gemeente Dongeradeel voor het project Esonstad bij Oostmahorn in het Lauwersmeergebied. De aanvraag was ingediend op grond van artikel 12 'externe werking' van de Natuurbeschermingswet. De provincie Fryslân heeft positief geadviseerd op de vergunningaanvraag.

Volgens de provincie bevat de verleende vergunning voldoende waarborgen om mogelijke verstoring van de natuur te voorkomen. De provincie vindt dat de aanleg van Esonstad goed aansluit bij de reeds aanwezige bebouwing van Oostmahorn. Het visuele effect op het Lauwersmeer wordt in grote mate beperkt door de aanwezigheid van de voormalige zeedijk. De bebouwing en voorgestelde beplanting van het recreatiepark zorgen voor een in het landschap passende invulling.

Voor het project Esonstad worden 250 recreatiewoningen gebouwd, verblijfsrecreatieve voorzieningen ontwikkeld, een camping aangelegd en een sluis gebouwd. Het recreatiepark moet er uit komen te zien als een vestingsstadje. Oostmahorn is zowel in gemeentelijke als provinciale plannen een recreatief speerpunt in het Lauwersmeergebied.

Voor informatie over dit persbericht kunt u bellen met het team Communicatie en Externe Betrekkingen van de provincie Fryslân, tel. nr. 058 - 292 5735 Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl


---- --