Nieuwsbericht

donderdag, 12 juni 2003, 14.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontroles
Heiloo, woensdag 11 juni 2003.
Woensdag is er van 10.0 uur tot 11.30 uur en van 12.45 uur tot 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Zeeweg in Heiloo. Tijdens de eerste controle zijn 16 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogste snelheid was 85 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Tijdens de tweede controle zijn 23 bekeuringen uitgeschreven waarbij 80 kilometer per uur de hoogste snelheid was. Bergen, woensdag 11 juni 2003.
Woensdagmiddag is er van 15.00 uur tot 17.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Bergerweg in Bergen. Hierbij zijn vijf automobilisten bekeurd wegens het rijden zonder autogordel en een wegens het mobiel bellen tijdens het rijden.

Onder invloed in de auto
Alkmaar, donderdag 12 juni 2003.
Donderdagochtend omstreeks 0.20 uur is een 34-jarige automobilist uit Alkmaar gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Noorderkade in Alkmaar. De man blies 340 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Lenige inbreker
Alkmaar, donderdag 12 juni 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan de Jongkindlaan in Alkmaar. De woning is drie hoog en de onbekenden zijn binnengekomen door van balkon naar balkon te klimmen. Door een openstaande deur in de betreffende woning zijn de inbrekers binnengekomen. Er is geld weggenomen.

Woninginbraak
Alkmaar, donderdag 12 juni 2003.
Donderdag is er tussen 0.00 uur en 6.45 uur ingebroken in een woning aan de Van Ostadelaan in Alkmaar. De woning (één hoog) is betreden door een vermoedelijk niet goed afgesloten deur op het balkon. Er worden een mobiele telefoon en geld vermist.

NOORDKOP

Politie zoekt getuigen van doorrijding na botsing Den Helder, donderdag 12 juni 2003.
In de nacht van zondag 8 op maandag 9 juni is op de Prins Willem-Alexandersingel een aanrijding geweest. Een Audi 80 werd in de zijkant aangereden en heeft daardoor veel schade opgelopen. De veroorzaker van de aanrijding reed echter door. Van het voertuig van de dader zijn onderdelen achtergebleven. Het gaat om een onderdeel van een linkervoorkant van een Zwarte Opel Calibra. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben, dan wel een zwarte Opel Calibra hebben opgemerkt die linksvoor schade heeft. Gezien het tijdstip is het aannemelijk dat het voertuig in Den Helder of omgeving thuis hoort. Gebeld kan worden met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontroles
Noordkop, woensdag 11 juni 2003.
Woensdagmiddag en -avond is er een algemene verkeerscontrole gehouden langs diverse wegen in Schagen, Hippolytushoef en Slootdorp. Hierbij zijn acht bekeuringen uitgeschreven: vier snelheidsovertreders (snelste was 135 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is), twee bekeuringen voor niet-handsfree bellen en twee bromfietsers die zonder helm reden.
Julianadorp, woensdag 11 juni 2003.
Woensdag is er van 19.00 uur tot 20.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Schoolweg in Julianadorp. Hierbij zijn 35 voertuigen gecontroleerd waarvan er vijf te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 66 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is. Van 20.00 uur tot 20.30 uur is er een snelheidscontrole gehouden langs de Zanddijk in Julianadorp. Hierbij zijn 20 voertuigen gecontroleerd waarvan er drie te snel reden. Ook hier was de hoogste snelheid 66 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

Vrouw valt door pony
Hipolytushoef, woensdag 11 juni 2003.
Woensdagmiddag omstreeks 17.20 uur is een 35-jarige vrouw uit Westerland aan haar hoofd gewond geraakt nadat zij met haar fiets tegen een passerende auto met aanhanger was gevallen. De vrouw fietste over de Lonjeweg en naast haar reed haar tienjarige dochter op een pony. Op het moment dat de vrouw werd ingehaald door de auto met aanhanger (met daarin een 39-jarige man uit Hippolytushoef), schrok de pony door een opvliegende eend. De Pony duwde de vrouw opzij, die vervolgens tegen de aanhanger van de auto viel. De vrouw is even buiten bewustzijn geweest en voor een nachtje ter observatie in het Geminiziekenhuis in Den Helder geweest. De vrouw heeft een zware hersenschudding

Man wil niet betalen in restaurant
Den Helder, donderdag 12 juni 2003.
Donderavond weigerde een 64-jarige man uit Amsterdam te betalen in een restaurant aan het Havenplein in Den Helder. De man had voor 33 euro gegeten en gedronken en liep vervolgens het restaurant uit. De eigenaar is samen met de politie de omgeving gaan afzoeken en vond de man bij het NS-station. De man is aangehouden wegens flessentrekkerij. Hij verklaarde al eerder in restaurants te hebben gegeten zonder te betalen.

Snelkraak in sportzaak
Middenmeer, donderdag 12 juni 2003.
Donderdagochtend omstreeks 4.30 uur is er een snelkraak geweest bij een sportzaak aan de Brugstraat in Middenmeer. Vier onbekende personen hebben een raam geforceerd en hebben in een minuut zoveel mogelijk sportkleding gepakt voor zij er vandoor gingen. Vermoedelijk stond even verderop een vluchtauto klaar. Na een zoekslag in de buurt is niets gevonden. Wat er precies verdwenen is, is nog niet bekend.

Stolp in de brand
Winkel, donderdag 12 juni 2003.
Donderdagochtend is er een brand ontstaan in een stolpboerderij aan de Dorpsstraat in Winkel. De stolp werd van nieuw riet voorzien en tijdens deze werkzaamheden is de brand omstreeks 10.30 uur ontstaan. Een apparaat om riet te snijden heeft vermoedelijk gevonkt waarna het riet vlam vatte in de nok van de stolp. Binnen een uur had brandweer de brand onder controle. Er waren geen mensen of dieren in het pand aanwezig. De schade beperkt zich tot de nok van de stolp.

WESTFRIESLAND

Woninginbraak
Zwaag, donderdag 12 juni 2003.
Tussen woensdag 14.00 uur en donderdag 1.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Ossenweide in Zwaag. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door een openstaand raam op de eerste verdieping van het huis. Zij hebben een paar slaapkamers op de eerste verdieping doorzocht. Er worden geld en sieraden vermist.

Brand in woning
Hoorn, donderdag 12 juni 2003.
Donderdagochtend omstreeks 3.45 is er een brand ontstaan in een woning aan de Liornestraat in Hoorn. De bewoners, een man van 73 jaar en een vrouw van 72 jaar, zijn tijdig in veiligheid gebracht en voor onderzoek naar het Westfries Gasthuis gebracht. Ook de katten van de bewoners zijn tijdig in veiligheid gebracht. Om 4.30 uur was de brand onder controle. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Bromfietster gewond
Hoorn, donderdag 12 juni 2003.
Donderdagochtend is een 20-jarige bromfietster uit Hoorn gewond geraakt na een botsing met een 22-jarige automobilist uit Hoorn langs de Maasweg in Hoorn. De automobilist reed over de Spaarneweg vanuit de richting van de Ekster en wilde linksaf slaan de Maasweg op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende bromfietster, waarna een aanrijding plaatsvond. De vrouw is naar het Westfries Gasthuis afgevoerd en had een zwaar gekneusde onderrug.