Persbericht

Datamonitor kiest bt voor ip en halveert telefoonkosten

Amsterdam, 12 juni 2003 - BT heeft vandaag bekendgemaakt een contract te hebben gesloten met Datamonitor, een bedrijf dat businessinformatie verstrekt, om zijn bestaande netwerk te upgraden naar een virtual private network (VPN) onder internetprotocol (IP) voor het transport van al zijn spraak- en dataverkeer. Datamonitor verwacht hierdoor aanzienlijke besparingen te realiseren op zijn telefoonkosten, die kunnen oplopen tot 50 procent. Doorslaggevend in de beslissing van Datamonitor om te migreren naar BT's multi-protocol label switching (MPLS)-based IP netwerk was zijn eis één enkele leverancier voor al zijn spraak- en datacommunicatie te hebben, en de kosten nauwkeurig te kunnen controleren.

De beheerde service, BT MPLS genaamd, ontslaat Datamonitor van de behoefte om zwaar te investeren in eigen infrastructuur of deze zelf te moeten exploiteren. De service ondersteunt ook verschillende 'classes of service' (CoS), waardoor Datamonitor prioriteiten kan vastleggen voor de doorvoer van informatie volgens de tijdsgevoeligheid ervan - spraakverkeer zal worden getransporteerd als klasse één via BT's unieke IP Voice-oplossing. Deze oplossing verpakt spraakboodschappen in digitale pakketjes, die daarna via het IP- netwerk kunnen reizen ofwel uitgestuurd worden naar een gewoon telefoonnetwerk om elke bestemming ter wereld te bereiken tegen een lager tarief dan een standaard telefoongesprek. Volgens de voorwaarden van het contract zal Datamonitor eerst zijn vestigingen in het VK en de VS aansluiten, met de optie voor latere uitbreidingen naar Hongkong, Australië en Duitsland.

Aaron McCormack, vice-president Global Products bij BT, zei over het contract : "De uitrusting van Datamonitor met een geïntegreerde spraak- en dataoplossing weerspiegelt het vermogen van BT om te voldoen aan de complexe communicatiebehoeften van multinationale organisaties. Datamonitor zal niet alleen profiteren van beduidende kostenverlagingen voor zijn telefoongesprekken maar ook voordeel halen uit BT's uitgebreide ervaring en technologische geavanceerdheid van wereldklasse."

Phil Smith, IT-manager bij Datamonitor, verklaarde : "Als wereldwijd actieve onderneming voor businessinformatie, moeten wij uitgebreid communiceren over verschillende continenten. Ons bestaande netwerk afkomstig van meerdere leveranciers was duur en weinig efficiënt. Door de implementatie van BT's flexibele MPLS-service zijn we in staat onze data- en spraaknetwerken samen te voegen en realiseren we ons doel om voor al onze communicatiebehoeften te werken met één enkele leverancier."

Deze bekendmaking volgt op recente contracten van BT met Unilever en Abbey National, en demonstreert het vermogen van BT om multinationale organisaties te voorzien van efficiënte ICT-services.


---

BT Global Services
BT Global Services is de divisie binnen BT die zakelijke klanten over de hele wereld bedient met bedrijfsoplossingen en services. Als gespecialiseerd leverancier van diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) biedt BT Global Services geïntegreerde datadiensten met toegevoegde waarde. Op die manier speelt BT Global Services in op de wensen en eisen van Europees en wereldwijd opererende ondernemingen met verschillende vestigingen.

Dankzij het wereldwijde netwerk en de strategische partnerships van BT kan BT Global Services klanten bedienen in alle belangrijke commerciële centra van Europa, Noord-Amerika en Azië.

Het aanbod van BT Global Services varieert van desktop- en netwerkapparatuur en -software, transport en connectiviteit, op IP gebaseerde e-businessoplossingen, beheerde netwerkservices en systeemintegratie tot advies voor complexe vraagstukken van internationaal opererende ondernemingen.

BT heeft 17 jaar ervaring in wereldwijd account management. Ongeveer de helft van het personeel van BT Global Services is werkzaam in vestigingen buiten het Verenigd Koninkrijk.

Kijk voor meer informatie op http://www.bt.nl

Mediacontacten
Alan Ball, Head of PR for continental Europe, BT Global Services Tel: +32 2 237 17 60, GSM: +32 495 58 34 25
E-mail: alan.ball@bt.be.

Hill & Knowlton Nederland
Jeroen Gerlag; Jeroen Hellenberg
Tel: +31 20 404 4 707
E-mail: jgerlag@hillandknowlton.com
E-mail: jhellenberg@hillandknowlton.com

Over Datamonitor
Datamonitor PLC is een toonaangevend bedrijf voor businessinformatie dat gespecialiseerd is in industriële analyses. Datamonitor helpt zijn klanten - 5.000 van 's werelds leidende bedrijven - om complexe strategische problemen aan te pakken. Steunend op eigen databases en een uitgebreide ervaring levert het objectieve expertanalyse en doortimmerde prognoses voor zes industriële sectoren : autofabricage, consumentenmarkten, energie, financiële diensten, gezondheidszorg en technologie. Datamonitor heeft zijn hoofdkantoor in Londen en regionale kantoren in New York, Frankfurt en Hongkong.