Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-06-2003 Persbericht district Heerlen / Kerkrade (JC 13.15u) Donderdag 12 juni 2003

District Heerlen / Kerkrade

Heerlen, man op gestolen motor rijdt in op politieagent Gistermiddag rond 13.15 uur trachtte een voetpatrouille van de politie een motorrijder op de Schinkelstraat in Heerlen een stopteken te geven, omdat hij eerder diverse verkeersovertredingen gepleegd had. Hieraan gaf de man geen gevolg en reed zelfs op een van de agenten in. Deze kon ternauwernood het vege lijf redden door opzij te springen. Via het kenteken kon men het adres van de 27 jarige inwoner van Vaals achterhalen. Daar werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De motor waarmee de verdachte de overtredingen pleegde werd in beslag genomen.
De verdachte verklaarde dat hij geen politie op de Schinkelstraat gezien had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake poging tot doodslag en de diverse verkeersovertredingen.

Brunssum, inbraak woning
Onbekenden braken afgelopen nacht in een woning aan de Venusstraat in Brunssum. Door het slot van een toegangsdeur te forceren verschafte men zich de toegang tot de woning en doorzochten daarna diverse ruimten. Door de verdachte(n) werden geluid- en beeldapparatuur en contant geld ontvreemd.
De eigenaar van de woning deed aangifte bij de politie, die een nadert onderzoek instelt.

Heerlen, zwartrijdster bekeurd
De chauffeur van een Hermesbus zag zich gistermiddag omstreeks 17.30 uur gedwongen de politie om hulp te vragen. Op de Bredastraat in Heerlen stapte de 40 jarige inwoonster van Hoensbroek in de bus, maar weigerde een kaartje te kopen. Ook voldeed zij niet aan het dringende verzoek van de chauffeur om weer uit te stappen. Tegenover de politie vertelde de vrouw dat de overige passagiers (tot hun grote verbazing) voor haar betaald hadden. De agenten sommeerden de vrouw uit te stappen, maar deed dit niet, waarop zij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; op gestolen bromfiets
Bij controle afgelopen woensdagavond op de Heyendallaan in Kerkrade van een bromfietsbestuurder uit Nuth bleek dat die pas 14 jaar is en derhalve dan ook nog geen bromfiets mag besturen. Daarnaast kreeg de politie bij verder onderzoek dat de bromfiets waarop de jongen reed als gestolen stond gesignaleerd (enkele dagen geleden gestolen op de Hertogenlaan). De politie hield de verdachte aan en bracht hem over naar het politiebureau. De gestolen bromfiets werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.