KPN NV

Datum 12 juni 2003

i-mode( maakt kantoor mobiel

Nummer 03/18

KPN Mobiel en de Amerikaanse content provider Visto lanceren binnenkort de dienst OfficeMode op i-mode. Bedrijfs- e-mail, agenda en contactpersonen zijn altijd en overal bij de hand via het i-mode toestel. Met OfficeMode krijgen i-mode gebruikers dan 'real time' toegang tot hun PC op kantoor. OfficeMode is de eerste i-mode dienst specifiek voor zakelijke gebruikers. Dit heeft Cees van den Heijkant, CEO KPN Mobiel Nederland, vandaag bekend gemaakt tijdens het Telecom, Media, Internet congres in Amsterdam.

Met OfficeMode hebben gebruikers volledige controle over alle e-mail accounts via i-mode. Naast bedrijfs- e-mail kunnen tot 10 verschillende persoonlijke e-mail accounts (webmail en/of POP3) worden beheerd. Gebruikers kunnen dus meteen inspelen op berichten die zij via bijvoorbeeld 'Hotmail' of de ISP thuis hebben ontvangen.

OfficeMode werkt naadloos en veilig samen met de belangrijkste corporate mailsystemen zoals Microsoft Exchange/Outlook en Lotus Notes. OfficeMode abonnees kunnen hun bedrijfs- e-mail beheren alsof zij op kantoor zijn - lezen, beantwoorden, doorsturen, verwijderen en opstellen. Naast persoonlijke adressenlijsten kan iedereen uit de algemene adressenlijst van het bedrijf worden gekozen. Dankzij het gemak van i-mode worden gebruikers in de kortste keren verbonden met contactpersonen. Één klik is voldoende om een telefoonnummer aan te kiezen of een e-mail op te stellen.

OfficeMode biedt ook de belangrijkste agenda functies. Afspraken kunnen direct gepland, bewerkt of verwijderd worden. Zo hebben gebruikers alle informatie bij de hand om snel en efficiënt hun werk in te delen.

OfficeMode wordt vanaf 3 juli aangeboden onder "Communicatie" in het i-mode menu. Een abonnement op de dienst kost E 2 per maand. Abonnees kunnen OfficeMode tevens gebruiken op een PDA of laptop met mobiele dataverbinding van KPN Mobiel.

OfficeMode is volgens Cees van den Heijkant een schoolvoorbeeld van een nuttig en gemakkelijk te gebruiken mobiele datadienst. De ontwikkeling van deze diensten is nog relatief jong, maar nu al worden de voordelen steeds duidelijker. Zij zullen in de komende jaren dan ook een grote vlucht nemen, aldus Van den Heijkant tijdens het TMI-congres te Amsterdam.


Noot voor de redactie (