Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

11 juni 2003

Sony Ericsson's T610 met QuickShareTM :

slimme telefoon om snel en simpel foto's te verzenden

Mensen met gevoel voor stijl bellen nu met het meest stilistische toestel van Sony Ericsson, de T610. Dit trendy, lichtgewicht toestel is als eerste uitgerust met QuickShareTM. Een productontwikkelingfilosofie van Sony Ericsson dat het mogelijk maakt om je foto's en beelden op de meest snelle, slimme en eenvoudige manier te delen met vrienden en familie. QuickShareTM, het grote kleuren screen en de ingebouwde digitale camera maken de T610 tot een sterk Imaging en Messaging toestel. Het nieuwe toestel is een nieuwe impuls voor Sony Ericsson's missie op het gebied van Imaging en Messaging.

De nieuwe tripleband GSM/GPRS T610 kenmerkt zich door het subtiele design. Je kiest voor de zwarte high-gloss en aluminium look van het toestel. Het kleine toestel is groot in mogelijkheden en gebruiksgemak. Want hotlinks in de menu's geven je direct toegang tot services en functies, zoals downloadable Mophun en Java games. Leuk om met anderen te gamen via Bluetooth technologie!

Eenvoudig het moment delen met QuickShareTM

De kleine, ultralichte T610 herbergt een 'reus' in digitale fotografie voor de mobiele telefoons: QuickShareTM. Daardoor is het doodeenvoudig om foto's en andere beelden uit te wisselen met mobiele telefoons, PC's of andere consumenten apparatuur. Zodra je de telefoon aanzet, kun je met een druk op de sneltoets meteen een foto maken. Met een paar klikken meer, deel je je ervaring met vrienden, familie en collega's. Waar ook ter wereld. Fotograferen met een mobiele telefoon was nog nooit zo eenvoudig als met de T610 met QuickShareTM.

QuickShareTM voor makkelijk gebruik mobiele media services

"Geavanceerde functies en gebruiksgemak zijn de kernbegrippen voor de hedendaagse gebruiker van mobiele telefoons; je hoeft geen 'technisch expert' meer te zijn om optimaal gebruik te kunnen maken van je mobiele telefoon met Imaging en Messaging functie", zegt Eric Rikken, Head of Marketing van Sony Ericsson Benelux. "QuickShareTM is voor ons een wijze om mobiele applicaties en content snel toegankelijk te maken voor de consument. Zodoende kunnen zij zonder veel moeite foto's en beelden maken, versturen en opslaan. De T610 met QuickShareTM, en later ook andere Sony Ericsson toestellen, stimuleert het gebruik van allerhande mobiele media services en MMS (Multimedia Messages Service)." Met QuickShareTM heb je snel en eenvoudig toegang tot functies zoals fotograferen en verzenden van beelden via MMS of e-mail tussen mobiele telefoon en PC. Maar

de T610 staat ook voor optimale mobiele communicatie tussen je T610 en andere imaging producten (uitgerust met BluetoothTM), zoals digitale camera's en fotokwaliteitprinters. Gebruik je een PC dan kun je met behulp van QuickShareTM makkelijk content creëren, opslaan en delen. Je sleep als het ware eenvoudigweg de beelden van en naar de telefoon binnen Windows Explorer. Je telefoon wordt zo je centrale communicatiecentrum.

Display in dienst van gebruiksgemak

De T610 bevat een display met hoge resolutie met 65.536 kleuren. Bovendien maakt het toestel optimaal gebruik van deze display met de introductie van een grafische interface. Het gebruik van het toestel wordt daardoor nog makkelijker! Met functietoetsen gebruik je bepaalde toepassingen sneller. Via hotlinks in menu's heb je rechtstreeks toegang tot verschillende diensten. Bewegende pictogrammen en kleur brengen het bureaublad en de menu's tot leven. De grote display biedt in elk geval voldoende ruimte voor een overzichtelijk bureaublad en lange berichten.

Music DJ Melody componist

Met de T610 componeer je makkelijk je eigen ringtones met de unieke Music DJ Melody componist. Middels deze applicatie is het mogelijk voorgeselecteerde muzikale loopjes te gebruiken om een MIDI song te componeren. Muziek creëren op de wijze zoals de moderne DJ's het vandaag de dag doen. Alleen maken zij gebruik van meer geavanceerde techniek. Het is gewoonweg 'fun' om met je telefoon de meest 'eigen' polyfonic ringtones te componeren; met gebruik van kant-en-klare muziekblokjes met drums, base-lines en melodieën is het een 'eitje'. Music DJ Melody is een nieuwe technologie voor mobiele telefoons die nog niet eerder is gebruikt. Met een directe link op de T610 naar de WAP-portal Sony Fun kun je naast je eigen composities ook nog razendsnel de laatste polyfone ringtones van Sony Music downloaden.

Technische gegevens T610

Formaat: 102 x 44 x 19 mm
Gewicht: 95 gram
Standby tijd: 13 dagen
Gesprekstijd: 14 uur
Display 65.536 kleuren en 128 x 160 pixels
Ondersteunde technologieën en belangrijkste functies: SMS, EMS (Enhanced Messaging Service), MMS (Multimedia Messaging Service), Mobile Chat, E-mail (POP-3, IMAP4, SMTP), Predictive Text Input, GPRS (maximaal 42,3 kbps), Triple Band, Java en Mophun (C++), 2Mb opslagcapaciteit, Telefoonboek, Agenda, Synchronisatie, Polyfone beltonen (32), trilalarm, WTLS (klasse 3), WAP 2.0, Infrarood modem, downloadable games, Music DJ Melody composer

Kleuren: Aluminium Haze, Abyss Blue, Volcanic Red

Leverbaar: Aluminium Haze per direct

Abyss Blue en Volcanic Red vanaf augustus

De adviesverkoopprijs van de Sony Ericsson T610 bedraagt E 449,- incl. BTW excl. abonnement.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht