Korps: Friesland, plaats: Fryslân 12-06-2003
Politieberichten 12/06 07.00 t/m 13.00 uur

Drachten: evacuatie door gaslek
Donderdag rond 08.15 uur is bij graafwerkzaamheden op de kruising Lange Wyk/ Middelwyk een gaslek ontstaan aan de hoofdleiding. Het brandweerkorps van Drachten en de ambulance kwamen ter plaatse. De omgeving van het gaslek is preventief afgezet. Een nabijgelegen school, kinderdagcentrum voor gehandicapte kinderen, kantoorpand en enkele aangrenzende woningen zijn ontruimd. In totaal zijn ongeveer 370 mensen geëvacueerd. Rond 10.30 uur was het gaslek gedicht. Kort hierna konden kinderen en omwonenden weer terugkeren naar de locatie. Kinderen van de school zijn samen met de leerkrachten naar het nabijgelegen Spijkerdorp gegaan. Kinderen van het kinderdagcentrum werden naar een nabijgelegen verzorgingshuis gebracht en omwonenden zijn opgevangen in het gemeentehuis in Drachten.

Drachten: auto-inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag werd een inbraak gepleegd in een auto die geparkeerd stond aan de John F. Kennedylaan. Uit de auto werd een zakmes weggenomen. Men kwam binnen door verbreking van een ruit. Een 59- jarige inwoonster van Drachten deed aangifte.

Terwispel: dodelijke aanrijding (vervolg)
De man die afgelopen woensdag bij een verkeersongeval op de A7 om het leven kwam was genaamd: Meint Kits, oud 55 jaar. Zie ook de eerdere politieberichten van donderdag 12 juni 2003.

Heerenveen: winkeldief aangehouden
Donderdag werd om 11.50 uur een verdachte aangehouden aan de Pleinweg terzake winkeldiefstal. De verdachte, een 33- jarige inwoonster van Heerenveen wilde een kledingstuk t.w.v. 10,-- meenemen zonder te betalen. Door de labels die aan het kledingstuk bevestigd zaten ging het alarm af toen de verdachte de winkel wilde verlaten. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor weer vrijgelaten. Er werd aangifte gedaan door een 21- jarige inwoonster van Heerenveen.

Leeuwarden: bezit harddrugs
Woensdagavond werd rond 19.00 uur een verdachte aangehouden omdat hij in bezit was van harddrugs. Op grond van de Opiumwet werd tijdens een fouillering twee bolletjes harddrugs aangetroffen in de kleding van de 25- jarige Leeuwarder. Surveillerende agenten herkenden de verdachte omdat de man afgelopen zaterdag ook al werd aangehouden, terwijl hij in bezit was van 29 bolletjes harddrugs. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Drachtstercompagnie: autodief aangehouden
Donderdag werd om 07.15 uur een verdachte aangehouden op de Rijksweg A7 ter hoogte van Drachtstercompagnie. De 32- jarige Leeuwarder had met een gestolen personenauto een eenzijdige aanrijding gehad. Er raakte niemand gewond en de bestuurder was de enige inzittende van het voertuig. De verdachte reed richting Groningen en raakte door nog onduidelijke oorzaak van de rijbaan. De bestuurder kwam via de berm tegen een boom tot stilstand. De verdachte verzocht bewoners van een nabijgelegen woning om een takelbedrijf te bellen. De verdachte verklaarde aan de agenten dat de personenauto door hem gestolen was en dat hij een eenzijdige aanrijding had gehad. De man werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau Het voertuig werd in beslag genomen en het kentekenbewijs werd ingevorderd. De auto was total loss en werd door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272