Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Land en tuinbouw is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

12-06-2003

Impasse onderhandelingen cao groothandel in bloembollen

De cao-onderhandelingen voor de groothandel in bloembollen verlopen uitermate teleurstellend. Werkgevers en CNV Land- en tuinbouw zijn vandaag in een impasse geraakt. Jaap Bosma, onderhandelaar van CNV Land- en tuinbouw: "Na langdurig onderhandelen gaven werkgevers aan geen loonsverhoging voor 2003 te bieden en verder niets te hebben voor de ruim 3.000 werknemers in de sector. Daarop hebben bonden het overleg afgebroken."

Bosma wilde in een laatste poging de cao te redden, minimaal 2 procent loonsverhoging, ondanks de eerder gevraagde 2,5 procent. Maar werkgevers wilden met hun loonbod niet verder gaan dan 1,5 procent op
1 januari 2004, terwijl de vorige loonsverhoging op 1 januari dit jaar, niet meer bedroeg dan een half procent. Daarmee zouden de werknemers in de sector dit jaar geen reële loonsverhoging krijgen. Bosma: "Dat is voor onze leden onacceptabel."

De bond wilde voorts in de cao de medezeggenschap en het personeelsbeleid verbeteren. En vijf betaalde vrije dagen voor vakbondsscholing. Bosma: "Werkgevers vinden het allemaal teveel en er is verder niets af te spreken. Ik ga nu de leden informeren en we zullen ons na de zomervakantie bezinnen op wat ons te doen staat."

Nadere inlichtingen:

Jaap Bosma, vakgroepbestuurder CNV Land- en tuinbouw 023 - 56 84 670
Nancy Abelskamp, persvoorlichter
030 - 63 48 242