Gemeente Zevenaar

Besluitenlijst B&W Zevenaar

Nummer: 03.2957
ONDERWERP:
Burgerjaarverslag.
ADVIES:
Burgerjaarverslag aanbieden aan raadscommissie Algemene Zaken en de raad.
BESLUIT:
Als volgt besloten:
Besloten wordt het burgerjaarverslag aan de commissie Algemene Zaken en de raad voor te leggen. In overleg met de secretaris enige correcties/aanvullingen verwerken.
TOELICHTING:
Met de invoering van de dualisering is de burgemeester verplicht een burgerjaarverslag uit te brengen, waarin verslag wordt gedaan van de burgerparticipatie en de kwaliteit van de dienstverlening.

Nummer: 03.3124
ONDERWERP:
Principeverzoek van de heer Jacobs voor de uitbreiding van zijn woning op het perceel Dorpstraat 35 te Babberich met een vernieuwde achteraanbouw en twee "torentjes".
ADVIES:
Geen medewerking verlenen aan het verzoek van de heer Jacobs omdat de welstandscommissie een negatief advies heeft uitgebracht en omdat beide torentjes aan de aanbouw te hoog worden. Hiervan dient de heer Jacobs op de hoogte te worden gesteld.
BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
De heer Jacobs wil zijn huidige woning ("Huize Valdijk") uitbreiden met een vernieuwde achteraanbouw en twee "torentjes". Dit bouwplan is niet in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Babberich, omdat beide torentjes en de aanbouw te hoog worden. Daar komt nog bij dat de welstandscommissie een negatief advies heeft uitgebracht.

Nummer: 03.2582
ONDERWERP:
Bouwaanvraag voor het bouwen van een medisch centrum aan de Zonegge 24-03 in Zevenaar, in opdracht van de heer D. Eikema, Zonegge 24-03 te Zevenaar.
ADVIES:
Aanvullend vrijstelling verlenen van het vigerende bestemmingsplan met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de gevraagde bouwvergunning verlenen.
BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies,

2. Vastgesteld wordt dat voldoende met omgeving is gecommuniceerd.
Nummer: 03.2897
ONDERWERP:
Verzoek Kamer van Koophandel om bij te dragen in haalbaarheidsonderzoek treinverbinding Arnhem-Emmerich. ADVIES:

1. Maximaal 3.000,00 bijdragen in kosten van onderzoek.
2. Uitgave opnemen in Berap 2.

BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
Met de komst van de ICE-trein is Emmerich als halteplaats vervallen en daarmee de grensoverschrijdende regioverbinding Arnhem-Emmerich. Samen met partners aan weerszijden van de grens wil de Kamer van Koophandel een onderzoek starten naar de haalbaarheid van het herstel van deze treinverbinding. Zij verzoekt aan de gemeente een bijdrage te verlenen. Een dergelijk verzoek is ook gericht aan de overige Liemerse gemeenten langs de lijn, aan Arnhem, Emmerich en aan samenwerkingsverbanden en overheden aan weerszijden van de grens, zoals het Knooppunt Arnhem-Nijmegen, de provincie en Region NiederRhein.

Nummer: 03.3365
ONDERWERP:
Voortgangsrapportage woningbouw.
ADVIES:
Ter kennisname brengen van de raad (leeskamer). BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies.

2. Raad schriftelijk informeren over ontwikkelingen m.b.t. woningbouw.

TOELICHTING:
Het KAN stelt jaarlijks een voortgangsrapportage woningbouw op. De rapportage geeft een beeld van de voortgang van de woningbouw in de regio Arnhem-Nijmegen. De woningbouwproductie is opnieuw achtergebleven bij de prognoses van vorig jaar. Uit de voortgangsrapportage en de prognoses voor 2003 kan afgeleid worden dat de woningbouwproductie verder in de tijd wordt doorgeschoven. Vanaf 2004 wordt een inhaalslag verwacht waardoor de productie fors zal toenemen. In de periode 1999-2004 wordt in Zevenaar 57% in de betaalbare (huur en koop) en 15% in de dure sector gerealiseerd. Hiermee wordt voldaan aan de regionale doelstelling van 54% in het betaalbare segment. De verhouding tussen huur en koop in de betaalbare sector bedraagt 4 staat tot 1.

Nummer: 03.3336
ONDERWERP:
Indiening Plan van Aanpak BVG / aanvraag subsidie Tijdelijke stimuleringsregeling SUWI-bedrijfsverzamelgebouw 2002, projectnummer 960075.
ADVIES:
Instemmen met het Plan van Aanpak Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen De Liemers en de daarbij behorende stimuleringsaanvraag. BESLUIT:
Als volgt besloten:
Conform advies (totale besparing op de personeelsformatie in beeld brengen).
TOELICHTING:
De regio Arnhem en de Liemerse gemeenten hebben gezamenlijke plannen ontwikkeld om te komen tot twee Bedrijfsverzamelgebouwen in Arnhem en één in Zevenaar, zijnde de plaats waar CWI, UWV en gemeenten gaan samenwerken op het terrein van werk en inkomen. Hiertoe is een plan van aanpak opgesteld. Ter stimulering van de totstandkoming van die bedrijfsverzamelgebouwen heeft de minister een stimuleringsregeling in het leven geroepen.

Nummer: 03.3339
ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 3 juni 2003. ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.
BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 03.3341
ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 28 mei t/m 4 juni 2003.
ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.
BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 03.3342
ONDERWERP:
Landelijk FNV-onderzoek minimabeleid.
ADVIES:
Kennisnemen van de resultaten van het landelijke FNV-onderzoek over het minimabeleid.
BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies.

2. Commissie informeren.

3. Persbericht opstellen.


TOELICHTING:
De FNV doet jaarlijks een landelijk onderzoek naar de kwaliteit van het minimabeleid van gemeenten. Dit jaar is het jaar 2001 onderzocht en zijn er ook algemene gegevens van 2002 en 2003 opgevraagd. Zevenaar heeft opnieuw goed gescoord. Zevenaar behoort bij de 25 gemeenten die gemiddeld het meeste geld aan minimabeleid uitgeven. Voor slechts 4 gemeenten, waaronder Zevenaar, gold dit het jaar daarvoor ook al.

Nummer: 03.3314
ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 20 en 23 mei 2003. ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.
BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 03.3350
ONDERWERP:
Verslag vergadering met bestuur Vrije Akademie De Liemers d.d. 21 mei 2003.
ADVIES:
Voor kennisgeving aannemen.
BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies.

2. College wenst het slangentorentje te behouden.
---

© 2001/2002 - Gemeente Zevenaar