Politie Zaanstreek-waterland



13:28 11-JUN-03
loc.: ZAANDAM, ROZENGRACHT

Vals geld

Een 31-jarige Zaandammer is aangehouden toen hij in een bedrijf wilde betalen met een vals biljet van 50 Euro. Nadat het personeel de man had overgedragen aan de politie, bleek hij in het bezit te zijn van nog een paar valse 50 Euro biljetten. De politie stelt een onderzoek in.

13:59 11-JUN-03
loc.: ZAANDAM, COMMANDEURSSTRAAT

Drie mannen aangehouden voor mishandeling

Naar aanleiding van een vechtpartij in de Commandeursstraat te Zaandam, zijn drie mannen van rond de 21 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 40-jarige man uit Purmerend te hebben mishandeld.
Het slachtoffer liep met zijn vriendin en haar twee kinderen van 5 en 6 jaar oud op straat, toen tussen de vrouw en één van de verdachten ruzie ontstond. Toen de man het voor haar opnam, werd hij door de drie geslagen en geschopt.
Het slachtoffer werd in ziekenhuis de Heel behandeld aan zijn verwondingen.

15:56 11-JUN-03
loc.: PURMEREND, MONTEVERDISTRAAT

Aangifte voor vernieling step

Een vrouw uit Purmerend kwam aan het bureau aangifte doen van vernieling van de step van haar 6-jarige zoontje. Het jongetje was rond 12.30 uur in het park 'de Driegang' aan het spelen, toen twee jongens van rond de 16 jaar op een wit/oranje scooter kwamen aanrijden en afstapten. Ze duwden
het jongetje met zijn gezicht in het zand en zijn vervolgens op de step gaan staat totdat deze brak.

17:46 11-JUN-03
loc.: BROEK IN WATERLAND, WEST WEER

Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning zijn ondermeer een videocamera en een handtas met inhoud gestolen. De autosleutels werden buiten de woning terug gevonden. De bewoners ontdekten de diefstal toen zij rond 17.30 thuiskwamen. De inbraak had vermoedelijk even daarvoor plaatsgehad. Men kwam binnen door een raam te forceren. Ook werd geprobeerd een groot thermopane raam in te slaan. De politie stelde een buurtonderzoek in.

21:51 11-JUN-03
loc.: EDAM, KEETZIJDE

Inbrekers op heterdaad betrapt

Een 66-jarige man uit Edam en een even oude man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden op verdenking van inbraak.
De politie kreeg een melding dat er twee mannen een hek van een bedrijfsterrein aan het openbreken waren. Agenten waren zeer snel ter plaatse en zagen dat het hek aan de zijkant was opengeknipt. Op het terrein konden zij één van beide mannen aanhouden en zagen de andere man door het veld lopen richting de sloot. Na een korte achtervolging werd ook hij aangehouden.
De auto van de mannen werd in beslag genomen, evenals een aantal inbrekerswerktuigen.

05:55 12-JUN-03
loc.: WORMER, DE BAKKERIJ

Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning zijn, terwijl de bewoners sliepen, onder meer een fototoestel, een filmcamera, een laptop en sierraden gestolen. Dit gebeurde tussen 23:30 uur en 05:00 uur. Men kwam binnen door een deur te forceren en doorzocht de benedenverdieping.

07:33 12-JUN-03
loc.: PURMEREND, KOPAKKER

Woninginbraak

Met een bankpas, die eerder bij een woninginbraak was gestolen, hebben onbekenden een geldbedrag gepind. De pas werd tussen 23.20 uur en 06.45 uur gestolen uit een woning aan de Kopakker in Purmerend. Tevens werden geld en een telefoon gestolen.


Verkeershandhaving



J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-120603



11-JUNI-03
PURMEREND, GORSLAAN, AMPERESTRAAT
Gordelcontrole
Tijdens twee gordelcontroles in Purmerend, op de Gorslaan en de Amperestraat, werden woensdagmiddag in totaal twintig mensen bekeurd. Behalve negentien inzittenden die geen gordel droegen, ontving ook een bromfietser die zonder helm reed, een boete van veertig euro.

04:25 12-JUNI-03
PURMEREND, WEERWAL
Onder invloed
Een 36-jarige Purmerender zat donderdagochtend omstreeks half vijf onder invloed achter het stuur van zijn auto. Agenten hielden de man aan op de Weerwal in Purmerend. De bestuurder had behoorlijk diep in het glaasje gekeken; bijna twee en een half keer (520 ug/l) de toegestane hoeveelheid. Bovendien bleek de man zonder rijbewijs te rijden, dat was al eerder ingevorderd. Enkele uren eerder was op de Grotenhuysweg in Purmerend ook een drankrijder (250 ug/l) aangehouden. De 20-jarige man uit Volendam kreeg een boete, een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

Advertentie verkeersveiligheid
'Wil jij een kruis op je geweten?' Dat is de vraag die Politie, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) en het Bureau Verkeer van het Openbaar Ministerie (BVOM) deze week stellen in een provinciebrede en paginagrote advertentie in verscheidene huis-aan-huis-bladen in Noord-Holland. De instanties doen dit om de aandacht te vestigen op al die slachtoffers die het verkeer jaarlijks in Noord-Holland eist.
Initiatief
De advertentie is een initiatief van het projectteam Verkeershandhaving Noord-Holland en het ROV.
Door strenge controle op het rijden door rood, zonder helm of autogordel, het rijden onder invloed en te hoge snelheid verwachten genoemde instanties dat het aantal doden en gewonden in het verkeer zal verminderen. Dat is de boodschap die men aan de weggebruikers hoopt over te brengen; Controles in het belang van de verkeersveiligheid.
In de regio Zaanstreek-Waterland is al een dalende trend in het aantal verkeersdoden waar te nemen. Vorig jaar kwamen dertien mensen om leven bij een verkeergsongeval, terwijl het jaar ervoor nog 17 verkeersdoden te betreuren waren. Deze dalende lijn zet zich in de hele provincie door; 121 verkeersdoden in 2002 tegen 138 in het jaar er voor. Het aantal verkeersslachtoffers in de provincie lijkt zich te stabiliseren rond de 1600. Desalniettemin vinden de instanties dat de aantallen verder naar beneden kunnen en vragen daarom in de advertentie aandacht voor de controles en de verkeersveiligheid. Voor het publiek bestaat de mogelijkheid op deze boodschap te reageren.
De krantenadvertentie wordt ondersteund met een posteractie. Deze week worden bij zoveel mogelijk benzinepompstations, middelbare scholen, ROC's, bibliotheken, gemeentehuizen en politiebureaus posters aangeboden met het verzoek aan de campagne deel te nemen.

Door middel van handhaving en voorlichting levert de politie haar aandeel aan de verbetering van verkeersveiligheid.

---

Noot aan de redactie,