Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (12/6)

Bergen op Zoom donderdag 12 juni 2003

Snelkraak bij supermarkt

ROOSENDAAL: Donderdagochtend is om 04:20 uur een snelkraak gepleegd in een supermarkt in de Philipslaan. De dader(s) heeft met vermoedelijk een personenauto de volledige voorpui vernield om binnen te komen. Uit de winkel zijn koffiezetapparaten gestolen. Tijdens het onderzoek dat de gealarmeerde politie ter plaatse instelde, kwam er een tweede melding binnen dat ook rond dat tijdstip bij een supermarkt op de Rembrandtgalerij een ruit was vernield. De ruit van de toegangsdeur is met een trottoir tegel ingegooid. Er worden geen goederen vermist. Beide bedrijfsleiders hebben aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in en gaat er van uit dat dit het werk is van dezelfde dader(s).

Politie onderschept 4 kilo softdrugs

OSSENDRECHT: De politie heeft woensdagavond een 30-jarige Fransman uit Roubaix aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole op de Rijksweg A4 viel de personenauto van de man op vanwege een defecte remlicht. Toen politieagenten de man hierop aanspraken, roken zij in de auto een hashlucht hangen. Op de achterbank ontdekte politieagenten vervolgens in totaal 4 kilogram hennep. De Fransman is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanhouding voor drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: Een 22-jarige Fransman is woensdagavond door de politie aangehouden. Tijdens een routinecontrole op de Rijksweg A58 bleek de man 65 gram hennep in zijn bezit te hebben. De Fransman verklaarde de drugs in een coffeeshop te hebben gekocht. De hoeveelheid drugs is in beslag genomen. Na het betalen van een boete van 160 Euro is de man heengezonden.

Verkeersongeval met letsel

HOOGERHEIDE: Donderdagochtend om 07.20 uur heeft ter hoogte van camping Familyland aan de Groene Papegaai een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenbusje en een landrover. De bestuurder van de bus, een 20-jarige man uit het Duitse Burgkemnitz, kwam van de camping af en verleende hierbij geen voorrang aan de op de Groene Papegaai rijdende 57-jarige bestuurder uit Ossendrecht. Door de aanrijding zijn twee inzittenden van het personenbusje gewond geraakt. Zij zijn per ambulance vervoerd naar ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom. De twee voertuigen zijn zodanig beschadigd dat deze getakeld moesten worden.

Bron: Henk Snepvangers