Ingezonden persbericht


+ Gelderland-Zuid
+ Korpsstaf

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39

Datum ( 12 juni 2003

Van ( / afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen

Diefstal auto

In de nacht van woensdag op donderdag is er vanaf de Heyendaalseweg een auto gestolen. Het betreft een blauwe Opel Kadett, kenteken ZL-88-PT. Een 61-jarige man uit Echteld deed aangifte.

Aanrijding met lestel

Woensdagochtend is een 24-jarige Nijmeegse bromfietsster gewond geraakt bij een aanrijding aan op de Energieweg. De vrouw reed op het fietspad in de verkeerde richting. Om nog onbekende reden is zij in aanrijding gekomen met een 36-jarige automobilist uit Beek. De 24-jarige is met letsel overgebracht naar het CWZ ziekenhuis.

Aanhouding

Woensdagavond is een 39-jarige man uit Oss, in het Kronenburgerpark, aangehouden. De man stond een flesje alcoholische drank te nuttigen. De man werd verzocht zijn flesje te legen. Hieraan voldeed hij niet. Toen de agenten een bon hiervoor uitschreven, beledigde de man de agenten meerdere malen. Hierop is hij aangehouden. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt.

District Tweestromenland

Malden - Inbraak in woning

Donderdagnacht is er ingebroken in een woning aan 'T Grind. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het forceren van een deur. Er werden een geldbedrag, geluidsapparatuur en speelgoed gestolen. Een 42-jarige Maldense vrouw deed aangifte.

District De Waarden

Kerkdriel - Diefstal auto

Woensdag is er vanaf de Surinamestraat een witte Volkswagen Caddy, kenteken VL-ZS-58, gestolen. Een 28-jarige man uit Kerkdriel deed aangifte.

Ochten - Inbraak in bedrijf

Donderdagnacht is er ingebroken in een pand aan het Dokter M. van Drielplein. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. Er werden telefoonkaarten en tabakswaren gestolen.

Inbraak in woning

Woensdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Kesterenstraat in Tiel. De toegang tot het pand heeft men zich verschaft door het forceren van een deur. Er werden een geldbedrag, sieraden en geluidsapparatuur gestolen. Een 24-jarige Tielse man deed aangifte. Woensdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Gandhi in Culemborg. Via een niet afgesloten deur heeft men zich de toegang tot de woning verschaft. Een 48-jarige man uit Culemborg deed aangifte. Er werden bankpasjes en een digitale camera gestolen.

Geldermalsen - Aanrijding met letsel

Woensdagavond is een 23-jarige automobilist uit Leerdam, nadat hij de controle over het stuur was verloren, tot stilstand gekomen tegen een boom aan de Tiendweg. De man liep letsel aan zijn hoofd en been op. De 16-jarige en 17-jarige passagiers, beiden uit Leerdam, van de man liepen hoofdletsel op. Alle drie werden overgebracht naar een ziekenhuis.

Hedel - Geweld met letsel

Woensdagavond is een 16-jarige man uit Hedel, in de President Kennedystraat, aangehouden. De man zou in de Burg. Verdegaallaan een 65-jarige plaatsgenoot in het gezicht hebben geslagen.

Wamel - Aanhoudingen tijdens ontruiming

De politie heeft woensdag, tijdens het ondersteunen van werkzaamheden door de AID op een erf in Wamel, drie vrouwen aangehouden nadat hen diverse keren was gevorderd zich te verwijderen. De vrouwen, in de leeftijd van 42, 53 en 56 jaar en afkomstig uit Echteld, Maurik en Wamel, weigerden hieraan mee te werken. Tegen de eerdere afspraak in om de uitslag van een aangespannen kort geding te respecteren, hadden de vrouwen zich vastgeketend aan een toegangsdeur op het erf. Doordat de AID hierdoor de uitspraak van de rechter om te ruimen niet kon uitvoeren, werden de vrouwen door agenten met de nodige voorzichtigheid losgemaakt en aangehouden. Tijdens de aanhoudingen belemmerde een 35-jarige man uit Wamel de politie, door met een ijzeren staaf post te vatten voor de vrouwen. Toen hem gesommeerd werd zich te verwijderen weigerde de man dit en sloeg hij een van de agenten. Hierop werd de man eveneens aangehouden voor ambtsbelemmering. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voor meer informatie kunt u bellen met: José Albers, 06-53240175


---- --