Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (12/6)

Oosterhout, donderdag 12 juni 2003

Winkeldief aangehouden
GILZE: De politie hield op woensdag 11 juni in een supermarkt aan de Raadhuisstraat een man aan. De 68-jarige man uit Alphen had een fles sherry ontvreemd. Hij kreeg een boete van 120 euro.

Snelheidscontrole
GILZE EN RIJEN: Op 11 juni hield de politie op diverse locaties in de gemeente snelheidscontroles.
14.00 - 14.30 uur: Chaamseweg te Gilze. Aantal voertuigen: 50, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 103 km/u (80 km/u is toegestaan).
14.50 15.10 uur: Julianastraat te Rijen. Aantal voertuigen: 30, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 67 km/u (50 km/u is toegestaan).
16.00 17.05 uur: Julianastraat te Rijen. Aantal voertuigen: 150, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 73 km/u (50 km/u is toegestaan).

Dronken achter het stuur
RAAMSDONKSVEER: In de nacht van woensdag 11 juni op donderdag 12 juni hield de politie om 04.05 uur op de Oosterhoutseweg een 40-jarige vrouw uit Raamsdonksveer aan. Zij bestuurde een personenauto terwijl zij te veel had gedronken. In het bureau blies zij 575 ug/l. Zij is na verhoor in vrijheid gesteld. Haar rijbewijs werd ingevorderd, zij kreeg een rijverbod opgelegd van 6 uur en een dagvaarding uitgereikt.

Verkeerscontrole in Made
MADE: Op woensdag 11 juni hield de politie van 13.00 uur tot 16.00 uur een verkeerscontrole op de Lignestraat. In het totaal werden 42 voertuigen gecontroleerd. Voor kleine technische gebreken werd waarschuwend opgetreden. Negen automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Aanhouding verdachte van bedreiging
RAAMSDONKSVEER/DONGEN: Een 32-jarige man uit Dongen werd door de politie op donderdag 12 juni om 06.15 uur in zijn woning aan de Laagstraat aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 13 januari 2003 een 39-jarige man uit Made te hebben bedreigd op de Marktstraat in Made. De politie van het team Geertruidenberg-Drimmelen onderzoekt de zaak.

Meisje valt van paard
LOON OP ZAND: Op woensdag 11 juni omstreeks 19.35 uur viel een 14 jarige inwoonster van Tilburg van haar paard op de Waalwijksebaan in Loon op Zand. Zij is per ambulance vervoerd naar het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Vermoedelijk is haar linker scheenbeen gebroken.

Rijden onder invloed van alcohol
WAALWIJK: Op 11 juni omstreeks 19.00 uur haalde de politie een 42-jarige inwoner van Dussen van de weg. De man bleek te veel gedronken te hebben. Hij is aangehouden en voor de ademanalyse meegenomen naar het politiebureau, waar de man 700 ug/l blies. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zich voor de rechter verantwoorden. Zijn rijbewijs bleek al eerder te zijn ingenomen.

Aanhouding van twee mannen in een gestolen auto
WAALWIJK: DE politie heeft op 11 juni omstreeks middernacht twee mannen (bestuurder en inzittende) met hun personenauto op de van Andelstraat van de weg gehaald. Zij zijn aangehouden en voor verder verhoor en onderzoek ingesloten. De personenauto bleek gestolen te zijn. Het betreft inwoners van Nolerasuperiore en Alicante, beide zijn 28 jaar. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Controle bromfietsers
WASPIK: Op de Schotsehooglandstraat hield de politie op woensdagavond 11 juni twee scooters staande. Zij zijn gecontroleerd dmv de rollertestbank. In totaal zijn vier bekeuringen uitgeschreven. Twee voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid, een voor het rijden zonder helm en een omdat de scooter niet voorzien was van gele platen.

Rijden onder invloed
OOSTERHOUT: Een 33-jarige automobilist uit Oosterhout is op 12 juni omstreeks 02.30 uur in Oosterhout door de politie van de weg gehaald omdat hij dronken een auto bestuurde. De man kreeg een rijverbod van 4 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal personenauto
OOSTERHOUT: Tussen woensdagavond 11 juni en donderdagochtend 12 juni werd een groene Suzuki Vitara met kenteken VT-BX-79 gestolen. Deze jeep stond geparkeerd voor een autobedrijf aan de Havenweg.

Jongen gewond bij het klimmen over een hek
DONGEN: Een 11-jarige jongen uit Dongen wilde op woensdagmiddag over een hek klimmen van een school aan de Otterdonk. De jongen is vermoedelijk uitgegleden en viel met zijn kin op de scherpe bovenkant van het hek. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis te Tilburg.

Bron: Connie Polak