Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Tilburg, 12 juni 2003

Politie houdt verkeerscontrole
59 weggebruikers gaan op de bon

TILBURG - Bij een verkeerscontrole die de politie gisteren heeft gehouden in de wijken Zorgvliet en De Blaak werden 200 voertuigen gecontroleerd. Voor verschillende verkeersovertredingen werden 56 bonnen uitgedeeld. Zo kregen aan de Gilzerbaan 26 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet aan hadden. Aan de Vierwindenlaan overkwam 18 automobilisten hetzelfde lot. Drie weggebruikers kregen een bon omdat ze geen helm droegen en negen bromfietsers kunnen een boete tegemoet zien omdat ze geen bromfietscertificaat bij zich hadden. Er werd één bekeuring uitgeschreven voor een gladde band en een bromfietser had geen gele plaat op zijn voertuig zitten. Er werd één bromfiets in beslag genomen omdat deze niet verzekerd was. Tijdens de controle werd ook nog een boete van 76 euro geïnd De betrokken persoon stond daarvoor gesignaleerd.

Winkeldief dreigt personeel met mes

TILBURG - In een winkel aan de Westermarkt hebben agenten gistermiddag rond tien over halfvijf een 49-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal keukenbenodigdheden ter waarde van iets meer dan 115 euro. Toen winkelpersoneel de man bij de diefstal betrapte, dreigde hij met een mes dat hij in de winkel gestolen had. De man is in verzekering gesteld.

TILBURG - Aan de Ringbaan Zuid hebben agenten gisteravond, even na acht uur, een 11-jarige jongen opgepakt. Hij werd betrapt bij de diefstal van een schroevendraaier.

TILBURG - In een winkel aan de heuvelstraat hebben agenten vanmorgen rond de klok van kwart voor elf een 56-jarige man aangehouden. Hij was in een winkel betrapt bij de diefstal van chocolade ter waarde van iets meer dan 23 euro

Agenten pakken fietsendief bij de kraag

TILBURG - Gistermiddag tegen halfzes hebben agenten in de Heuvelstraat een 42-jarige Tilburger betrapt met een gestolen fiets. Na verhoor mocht de fietsendief weer naar huis. De gestolen fiets werd ten behoeve van de rechtmatige eigenaar in beslag genomen.

Glaasje op

TILBURG - Surveillerende agenten hebben vannacht rond halfvier aan het Verdiplein een 36-jarige Tilburger achter het stuur van zijn auto gehaald. De man was onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies de man bijna 1.15 promille.Hij kreeg een rijverbod van vijf uren en een dagvaarding mee naar huis.

TILBURG - Aan de Korvelseweg liep gisteravond rond kwart voor twaalf een 21-jarige man uit Tilburg tegen de lamp. Ook hij zat met te veel drank op achter het stuur van zijn auto. Aan het bureau blies de man precies 1.00 promille. Ook hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. Verder kreeg de man een rijverbod van vier uren.

Burger schiet slachtoffer van tasjesroof te hulp

TILBURG - Aan de Hoffmannlaan heeft een nog onbekende man gisteravond tussen halfacht en acht uur geprobeerd om de tas van een 72-jarige Tilburgse vrouw te roven. Door toedoen van een burger die e.e.a. zag en de vrouw te hulp schoot is de beroving mislukt. De hulp van de bejaarde vrouw heeft de dader nog wel achtervolgd maar hem helaas niet te pakken kunnen krijgen. De Tilburgse vrouw had gisteravond aan het Wagnerplein boodschappen gedaan. Als zij haar fiets via de brandgang in de schuur zetten wordt de vrouw in de brandgang vastgepakt en trekt de dader aan de tas van de vrouw. De vrouw krijgt hierbij ongeveer tien karateslagen op de rechter pols en - onderarm. Een buurtbewoner zorgt er voor dat de dader zonder buit vlucht.

Voor 2500 euro goederen gestolen vanaf bouwwerk

TILBURG - Aan de Ketelhavenstraat hebben inbrekers op een bouwwerk voor 2500 euro goederen weggehaald. Het gaat om een urinoir, vier wastafels, vier toiletten en een inbouw spoeler en twee radiatoren. Onbekend is hoe de dieven het bouwterrein op heb kunnen komen.

Winkelier slachtoffer van mislukte overval

TILBURG - De 26-jarige eigenaar van een computerzaak aan de Heuvelhof werd vanmiddag om tien voor halfvier door een nog onbekende man overvallen. De man kwam de winkel binnen en eiste in de Engelse taal geld van de winkeleigenaar. De dader heeft de eigenaar verschillende klappen met een honkbalknuppel op het hoofd gegeven. Het slachtoffer liep hierbij een forse hoofdwond op en wordt hiervoor behandeld in het St. Elisabethziekenhuis, waar de GGD hem naar toe bracht. Voor zover thans bekend worden er geen goederen vermist.

Bron: Carel Bouman