NOSW


12-06-2003: NOSW

NOSW kiest nieuwe voorzitter

Persbericht

Utrecht, 12 juni 2003

Biesheuvel verkozen tot nieuwe voorzitter brancheorganisatie NOSW

Tijdens de algemene ledenvergadering, gehouden op 11 juni 2003 hebben de leden van het NOSW de heer P.J. Biesheuvel verkozen tot voorzitter. Biesheuvel volgt daarmee de heer H. Hofstede op die deze functie de afgelopen 7 jaar heeft bekleed.

Hofstede, die onlangs ook zijn Eerste Kamerlidmaatschap heeft beëindigd, liet tijdens de afgelopen najaarsvergadering in november 2002 reeds weten op termijn de voorzittershamer te willen overdragen. Het bestuur van het NOSW meent in de heer Biesheuvel een waardig opvolger te hebben gevonden.

De heer Biesheuvel, die te kennen heeft gegeven de functie met veel ambitie te zullen aanvaarden, neemt per 12 juni het voorzitterschap van Hofstede over.

P.J. Biesheuvel (1949) heeft ruime ervaring als bestuurder en is van 1986 tot 2002 lid geweest van de CDA-fractie van de Tweede Kamer der Staten Generaal. In deze periode was hij onder meer belast met de portefeuilles Sociale Zaken en Werkgelegenheid (16 jaar), Verkeer en Waterstaat, Justitie, Landbouw en Visserij en Volkshuisvesting. Van 1998 tot 2002 was hij bovendien voorzitter van de Vaste Commissie Economische Zaken.

Het NOSW (Nationaal Overlegorgaan Sociale Werkvoorziening) is de brancheorganisatie voor de circa 100 uitvoeringsorganisaties, welke in opdracht van de gemeenten o.a. de Wsw en de Wiw uitvoeren. Deze organisaties beschikken over gespecialiseerde kennis en ervaring op het gebied van mensontwikkeling en de begeleiding van mensen met een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt naar een baan. In de branche werken circa 90.000 mensen.

Het NOSW, dat momenteel een herstructurering- en positioneringsproces doormaakt, zal tijdens een op 29 september 2003 te houden najaarscongres in de Nieuwe Kerk te Den Haag, officieel afscheid nemen van Henk Hofstede en Pieter Jan Biesheuvel verwelkomen. Tevens presenteert het NOSW daar een nieuwe naam en huisstijl.