Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 12-06-2003 17.00 uur Berichten van donderdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Vanaf 17.00 uur tot maandagmorgen 08.00 uur doet Bert Visser de persvoorlichting voor politie Drenthe. Hij is bereikbaar via 06 - 51 611 629

Eigenaar hond opgespoord
COEVORDEN De man die dinsdagavond een boxer in het Alte Picardiekanaal in Coevorden heeft gegooid is opgespoord. Het gaat om een 33 jr. man uit Coevorden. De publiciteit rondom dit geval van dierenmishandeling leverde tientallen reacties op. Door deze reacties kon de eigenaar worden achterhaald. Hij bleek te voldoen aan het signalement dat de melders van hem hadden gegeven. De man werd uitgenodigd op het politiebureau van Coevorden en hij legde daar donderdagmiddag een verklaring af. Hij erkende het in het water gooien van de hond. De man had hij het dier nog maar kort in zijn bezit maar het kon niet opschieten met zijn andere hond. Hij verklaarde dat hij de hond in het water had gegooid omdat hij er van af wilde maar dat het niet zijn bedoeling was het dier te verdrinken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij deed afstand van de hond.

Meisje aangereden
NIEUW BUINEN Een 7 jr. meisje uit Nieuw Buinen is donderdagmorgen aangereden door een auto en gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Het meisje zwaaide op de Primulastraat in haar woonplaats haar zusje uit die met een bus op schoolreis ging. Toen het meisje voor de bus langs de rijbaan op liep, werd ze aangereden door een auto bestuurd door een 47 jr. vrouw uit Nieuw Buinen.

Inbraak
HAVELTE In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een leegstaande boerderij aan de Van Helomaweg in Havelte. Uit de boerderij zijn meerdere elektrische gereedschappen gestolen.