Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt 4 verdachten aan voor overval Carel Willinkplein

Bergen op Zoom woensdag 12 juni 2003

Vier verdachten aangehouden voor overval Carel Willinkplein

BERGEN OP ZOOM: Naar aanleiding van het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar de gewelddadige overval op 23 maart 2003 in een woning aan het Carel Willinkplein heeft de politie van het District Bergen op Zoom in drie plaatsen buiten de regio vier mannen aangehouden.

Drie verdachten, een 24-jarige inwoner van Dordrecht, een 32-jarige inwoner van Schiedam en een 34-jarige inwoner van Rotterdam, zijn maandag 02 juni in hun woning aangehouden. Aan deze actie deden 45 mensen van politie en justitie mee.

Een vierde verdachte, een 31-jarige inwoner van Rotterdam, is vandaag in zijn woning aangehouden. De vier mannen zijn allen van Aziatische afkomst.
Ze worden verdacht van directe betrokkenheid bij de overval op een woning waarbij een 50-jarige vrouw van Chinese afkomst ernstig gewond raakte. De vrouw, die de betreffende woning niet zelf bewoont, maar daar op dat moment op haar kleinkinderen paste, werd gekneveld en verwond, terwijl de daders de woning doorzochten. De daders maakten hierbij een kluis en kleding buit. Het onderzoek kreeg landelijk aandacht in het programma Opsporing Verzocht. In de woningen van de mannen zijn huiszoekingen verricht. Hierbij zijn enkele goederen en een personenauto in beslag genomen. De drie verdachten die op 02 juni zijn aangehouden zitten momenteel in gevangenhouding. De 31-jarige verdachte is in de loop van de middag in overleg met de Officier van Justitie te Breda inverzekeringgesteld. De man wordt morgen voorgeleid.

Het bovenstaande bericht is een gezamenlijk bericht van de politie Midden en West Brabant (district Bergen op Zoom) en het Openbaar Ministerie in Breda.

Bron: Henk Snepvangers