Ingezonden persbericht

Persbericht

Juni 2003

Legend QDI introduceert drie nieuwe EASY-technologieën


-Pro-StepEasy, Pro-LogoEasy en Pro-UpdateEasy-
Legend QDI, een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards en componenten, introduceert de derde generatie van haar EASY-technologieën. De nieuwe Pro-Easy-generatie maakt gebruik van een user-interface in de stijl van Windows XP. In eerste instantie komen drie Pro-Easy-technologieën beschikbaar op de nieuwste moederborden van Legend QDI: Pro-StepEasy, Pro-LogoEasy en Pro-UpdateEasy.

Pro-StepEasy is een hulpmiddel waarmee de gebruiker eenvoudig de frequentie van de CPU kan veranderen (overklokken). Daarnaast biedt het de mogelijkheid de 'gezondheid' van het systeem te bekijken, met onder meer inzicht in de CPU-temperatuur, de snelheid van de ventilator, het CPU-voltage en de PCI/AGP-klok.

Pro-LogoEasy biedt de mogelijkheid een bedrijfslogo of favoriete afbeeldingen te vertonen tijdens elke systeemopstart. Ook deze technologie werkt met een Windows-interface en ondersteunt BMP- en JPEG-graphics met 16 of 256 kleuren en een resolutie van 640x480 of 800x600. Deze technologie is niet alleen geschikt voor OEMs of systeemintegreerders, maar ook voor de eindgebruiker.

Pro-UpdateEasy stelt gebruikers in staat een back-up te maken van de systeem-BIOS en deze te upgraden via een Windows-interface. Dit kan zowel lokaal als via het internet. Het ID van het moederbord wordt automatisch herkend en vergeleken, waarna de nieuwste BIOS-versie wordt opgehaald. Deze technologie ondersteunt Windows 2000 en Windows XP en 2M- of 4M-flash.

Verkoopinformatie: Distronix Legend QDI Benelux.
Telefoon: + 31-655728488 of e-mail: info@distronix.com Productinformatie: http://www.qdieurope.com

Over Legend QDI:
Legend QDI is een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards. Legend QDI is opgericht in 1988 en is tegenwoordig een Business Unit van Legend Group Limited. Legend's reeks notebook computers, LCD-monitoren en andere randapparatuur is in 2001 op de Europese markt geïntroduceerd. Legend QDI moederborden bieden toonaangevende technologieën op basis van eigen innovaties, zoals Pro-StepEasy, Pro-LogoEasy, Pro-UpdateEasy, SpeedEasy II, RecoveryEasy II, ManageEasy, BootEasy, Hardware Doctor en CPU Triple Protection.
Het hoofdkantoor van Legend QDI bevindt zich in Slough in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast beschikt Legend QDI over een krachtig Europees distributienetwerk met verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk. In de Benelux en Scandinavië wordt Legend QDI vertegenwoordigd door verkoopagenten. Voor de Benelux is dat Distronix (hoofdkantoor in Nederland). Het distributiecentrum van de onderneming bevindt zich in Nederland (Ridderkerk). Legend QDI behaalde in het jaar 2000 zowel nationaal als internationaal de ISO9001-certificatie en de ISO14001-certificatie voor milieubeheer.

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon 055 - 366 3034. Email: prinflux@cs.com.