Persbericht

Xerox ondersteunt werving en arbeidsmarktcommunicatie van haar exclusieve verkoopkanaal met innovatieve, nieuwe portal www.xeroxchanneljobs.com

Unieke service voor de Xerox Document Houses

Amstelveen, 12 juni 2003 Xerox heeft een nieuwe service geïntroduceerd in de ondersteuning van de Xerox Document Houses, de zelfstandige ondernemingen die het complete gamma aan Xerox producten en diensten op de markt brengen. Dit exclusieve Xerox verkoopkanaal krijgt vanaf nu professionele en innovatieve support bij hun werving, selectie en arbeidsmarktcommunicatie via een speciaal voor hen ontwikkelde portal www.xeroxchanneljobs.com. Dat een onderneming zo ver gaat in de ondersteuning op het gebied van Human Resource Management van zijn exclusieve partners is tamelijk uniek te noemen.

Tweeduizend vacatures per jaar
"Verspreid over 17 Europese landen zijn er zo¹n 600 Xerox Document Houses die tezamen zorgen voor circa de helft van de Xerox omzet in de kantooromgeving in Europa. Gezamenlijk zoeken die op jaarbasis gemiddeld naar zo¹n 2.000 nieuwe medewerkers", zegt Frans Lenting, verantwoordelijk voor de marketing ondersteuning van de Xerox Document Houses in Nederland. "Om voor de vervulling van die vacatures goede, enthousiaste en gemotiveerde medewerkers te kunnen aantrekken blijkt in de praktijk dat je daar zo¹n 70.000 cv¹s voor nodig hebt." Het nieuwe portal moet daarin een belangrijke rol vervullen. Het portal is er echter niet alleen voor de personeelswerving; het is ook een hulpmiddel bij HRM activiteiten voor de bestaande medewerkers.

Xerox cultuur
Het onderliggende programma op het portal heet OEeXpress Yourself¹ en bestaat uit een zestal hoofdpunten zoals: welke boodschap communiceer je op welke wijze met de banenmarkt, hoe kun je het best de sollicitaties van kandidaten inschatten en hoe wikkel je de procedure daartoe snel af. Het programma helpt de Xerox Document Houses om op een professionele manier te selecteren, nieuwe medewerkers in te werken en om OEteamspirit¹ te kweken. Frans Lenting: "Constante vernieuwing, teamwork, uitwisseling van kennis, openstaan voor veranderingen en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke kenmerken in de OEXerox cultuur¹. Vooral mensen die zich daarop voelen aangesproken nodigen wij uit om een kijkje te nemen op www.xeroxchanneljobs.com."

Vier invalshoeken
Het portal kent een viertal invalshoeken. Sollicitanten ­ en andere geïnteresseerden - vinden er uiteraard informatie over de Xerox Document Houses en kunnen er video¹s bekijken, zoeken naar vacatures, online solliciteren en de procedures rond hun sollicitatie volgen. Er is ook een ingang voor de wervings- en selectiemedewerkers en Xerox managers hebben toegang via het Xerox extranet. De vierde toegang is er voor de bestaande Document House medewerkers die daarmee contacten kunnen leggen en onderhouden met hun collega¹s door heel Europa, alsmede toegang hebben tot alle trainings- en informatiefaciliteiten.

Partners
In het HRM portal project werkt Xerox samen met een drietal partners. ViewOnTV zorgt voor het streamen van de video¹s en de bouw van het portal. Job Partners automatiseert met zijn Active Recruiter software de workflow tussen de front-office van de kandidaten en de back-office van de wervings- en selectiemedewerkers. Samen met Cubiks tenslotte zijn trainingen ontwikkeld voor de interviewers, met een online test om hen voor te bereiden op een professionele uitvoering van de selecties.

Het portal is in de meeste Europese landen, waaronder Nederland, inmiddels online. Xerox verwacht dat hiermee een belangrijk additioneel instrument wordt geboden in het streven naar zowel een optimale tevredenheid van de medewerkers als die van de klanten. Want daarom gaat het tenslotte allemaal.

Xerox Document Houses
De Xerox Document Houses vervullen een unieke rol in de Xerox organisatie. Deze zelfstandige bedrijven werken nauw samen met Xerox onder de gemeenschappelijke Xerox merknaam. Xerox Document Houses vormen de voorhoede van het streven naar groei in de documentenmarkt. Het Europese netwerk van circa 600 bedrijven brengt het totale gamma aan Xerox producten en diensten op de markt. Daarbij richten zij zich op zowel de kantorenmarkt, als op die voor productiesystemen, documentoplossingen, diensten en verbruiksartikelen.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company® en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---