Gemeente Tilburg

11-6-2003
Aankoop parkeergarage Pieter Vreedeplein

De gemeente Tilburg en de Pieter Vreedeplein ontwikkeling C.V. hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van de parkeergarage en de fietsenkelder die gebouwd zullen worden in het project Pieter Vreedeplein. Reeds bij afsluiten van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de MAB B.V., partner van de gemeente in de ontwikkelingscombinatie Pieter Vreedeplein C.V. was vastgelegd dat de gemeente de betreffende garage zou kopen na oplevering. Nu de plannen verder uitgewerkt zijn, is overeenstemming bereikt over de nadere condities waaronder deze koop zal plaats vinden.

Aankoop garage en fietsenstalling
In de onderhandelingen over de aankoopprijs was het exploitatieresultaat van aankoop van een dergelijke garage, voor de gemeente maatgevend. Als uitgangspunt hierbij gold dat het meerjarig exploitatieresultaat op basis van het huidige beleid ten aanzien van betaald parkeren niet tot een verlies voor de gemeente mag leiden. Met dit uitgangspunt is de aankoopprijs voor de parkeergarage en de fietsenstalling bepaald op 44.090.000,-- all in. (bouwkosten, bijkomende kosten inrichting, grondkosten en financieringskosten). Het college heeft op 10 juni jl. ingestemd met de aankoop van de garage en stelt aan de gemeenteraad voor het benodigde krediet beschikbaar te stellen. De gemeenteraad zal op 14 juli 2003 een besluit nemen op dit voorstel.

Planning
De parkeerkelder komt op laag 2 en de 3 van het plan en biedt plaats aan 800
auto's. De ingang komt aan de Telegraafstraat. De fietsenkelder komt op laag 1 en heeft ongeveer 700 stallingsplaatsen. Deze fietsenkelder is via hellingbanen op de hoek IJzerstraat/Tuinstraat te bereiken. De bouwplanning gaat uit van een start van het bouwrijp maken in het najaar van 2003 en een start van de echte bouwwerkzaamheden begin 2004.