Dienstenbond CNV

ABU legt teleurstellend eindbod neer
12-06-2003

Wij als vakorganisaties hebben in de week van 19 tot en met 23 mei vele vestigingen van uitzendbureaus bezocht op zoek naar meningen en reacties van de vaste medewerkers van uitzendbureaus. Op basis van deze reacties en de e-mails die wij ontvangen hebben, zijn we gesterkt de onderhandelingen weer in gegaan.

De meesten van u gaven aan teleurgesteld te zijn over het loonbod van de werkgevers. Juist nu wordt er van medewerkers een hogere inzet verwacht om de gestelde targets te halen. Bovendien krijgen uitzendkrachten wel een structuele loonsverhoging in 2003. Op vele plekken wordt er sluipenderwijs gereorganiseerd. Met minder mensen moet hetzelfde werk worden gedaan.

Teleurstellend
Op 2 juni heeft er weer nieuw overleg plaatsgevonden over de nieuwe CAO voor vaste medewerkers van uitzendbureaus. Onze inzet was te komen tot een acceptabel principe-akkoord met een fatsoenlijke structurele loonstijging. Helaas is dit niet gelukt. De werkgevers hebben een eindbod neergelegd! Enkele hoofdlijnen:

* Geen structurele loonsverhoging in 2003. Slechts een éénmalige uitkering in 2003 van 0,75% per 1 juli. Een zeer geringe structurele loonsverhoging per 1 januari 2004 van 1,25%.
* looptijd van 1 april 2003 tot 1 juli 2004. Dus een contract van 15 maanden.

* Een verkorting van de opzegtermijn van werkgevers.
* Het invoeren van een wachttijd van 4 maanden voor deelname aan de winstafhankelijke uitkering.

* Uitbreiding van het aantal extra scholingsdagen van 3 naar 4.
* Een aantal studieafspraken en afspraken over protocollen.
Zoals u kunt begrijpen zijn wij zwaar teleurgesteld. In de komende weken zullen wij de leden uitgebreid schriftelijk raadplegen over dit eindbod. U hoort van ons. Horen wij ook weer van U?

Geef uw mening door aan de CNV Dienstenbond via Harry Gerding, e-mail: h.gerding@cnvdibo.nl

Steun ons en daarmee uzelf
Er zijn nog veel te weinig collegae lid van een vakbond. De steun van leden hebben we wel hard nodig om tot een goed resultaat te komen. Dit is een goed moment om lid te worden. Bekijk voor wat we voor u kunnen betekenen in ons uitgebreide dienstenpakket.