Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 12-06-2003 Persberichten Den Bosch

POLITIE HOUDT VERDACHTEN BRANDSTICHTING AAN

De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met brandstichting in een woning aan De Baken in `s-Hertogenbosch. Het betreffen een 50-jarige Bossche en haar 27-jarige zoon.

Feit:

Het tweetal wordt ervan verdacht op vrijdagavond 6 juni brand te hebben gesticht in een woning aan De Baken in `s-Hertogenbosch. Volgens getuigen gooide één van hen een brandbom naar de woning, waarna direct een felle brand uitbrak. In het huis bevonden zich acht personen die zich tijdig in veiligheid hebben kunnen stellen. Rondom de woning ontstond op dat moment een gespannen situatie. De politie moest extra mensen inzetten om de gemoederen te bedaren. De woning heeft met name aan de binnenzijde forse schade opgelopen. Het geschatte schadebedrag bedraagt EUR250.000,=. Gezien de ernst van het feit zette de politie een rechercheteam van zes man op de zaak.

Onderzoek:

Het rechercheteam kwam de verdachten o.a. aan de hand van getuigenverklaringen op het spoor. De 50-jarige vrouw is zondag 8 juni in de ochtenduren in een woning van een vriendin in `s-Hertogenbosch aangehouden. Haar 27-jarige zoon is woensdagavond 11 juni op Treurenburg in `s-Hertogenbosch aangehouden. In het belang van het onderzoek kon de aanhouding van de vrouw niet eerder naar buiten worden gebracht.

Motief:

De aanleiding van de brandstichting ligt vermoedelijk in het feit dat één van de zoons van de vrouw in de ogen van de verdachten te nauwe contacten onderhield met de bewoners van de woning aan De Baken. De verdachten wilden op deze manier een einde maken aan deze contacten.