Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 12-06-2003 Persberichten District Den Bosch

POLITIE HOUDT VERDACHTEN BRANDSTICHTING AAN De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met brandstichtingin een woning aan De Baken in `s-Hertogenbosch. Het betreffen een 50-jarige Bossche en haar 27-jarige zoon. Het tweetal wordt ervan verdacht op vrijdagavond 6 juni brand te hebbengesticht in een woning aan De Baken in `s-Hertogenbosch. Volgens getuigen gooide één van hen een brandbom naar de woning, waarna direct een felle brand uitbrak. In het huis bevonden zich acht personen die zich tijdig in veiligheid hebben kunnen stellen. Rondom de woning ontstond op dat moment een gespannen situatie. De politie moest extra mensen inzetten om de gemoederen te bedaren. De woning heeft met name aan de binnenzijde forse schade opgelopen. Het geschatte schadebedrag bedraagt EUR250.000,=. Gezien de ernst van het feit zette de politie een rechercheteam van zes man op de zaak. Het rechercheteam kwam de verdachten o.a. aan de hand van getuigenverklaringen op het spoor. De 50-jarige vrouw is zondag 8 juni in de ochtenduren in een woning van een vriendin in `s-Hertogenbosch aangehouden.Haar 27-jarige zoon is woensdagavond 11 juni op Treurenburg in `s-Hertogenbosch aangehouden. In het belang van het onderzoek kon de aanhouding van de vrouw niet eerder naar buiten worden gebracht. De aanleiding van de brandstichting ligt vermoedelijk in het feit dat één van de zoons van de vrouw in de ogen van de verdachten te nauwe contacten onderhield met de bewoners van de woning aan De Baken. De verdachten wilden op deze manier een einde maken aan deze contacten.

VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag is een 39-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden voor diefstal van T-shirts t.w.v. EUR365,= bij een modezaak aan de Helftheuvelpassage in `s-Hertogenbosch. De man wordt ervan verdacht op dinsdag 3 juni een aantal T-shirts bij de zaak te hebben ontvreemd. De verdachte legde de shirts in een winkelwagen en liep weg. Een 31-jarige medewerkster van de winkel wist de shirts uiteindelijk te bemachtigen. Via een oplettende getuige heeft de politie uiteindelijk de verblijfplaats van de man kunnen achterhalen. Hij is aangehouden en ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE, Rosmalen

Woensdagavond zijn bij een snelheidscontrole op de Jan Heijmanslaan in Rosmalen vier automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/h.

SCHOLIER MISHANDELD, `s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag is een 16-jarige scholier uit `s-Hertogenbosch op de Hervensebaan in zijn woonplaats mishandeld door een leeftijdsgenoot. De dader sprak de jongen aan over een voorval, waarbij het slachtoffer onenigheid had gehad met een vriend van de verdachte. Toen het slachtoffer daar niet op wilde reageren sloeg de verdachte de jongen in elkaar en stak hij hem enkele malen met een scherp voorwerp. De dader stapte daarna op een fiets en reed weg. Het slachtoffer moest zich in het Carolusziekenhuis laten behandelen aan snijwonden en kneuzingen in zijn gezicht. De politie onderzoekt de zaak.

ONGEWENST VREEMDELING BIJ VERKEERSCONTROLE, `s-Hertogenbosch

Donderdagmorgen zijn bij een verkeerscontrole op de Gestelseweg en Pettelaarseweg in `s-Hertogenbosch 29 mensen bekeurd. 25 van hen droegen geen gordel, 2 belden niet handsfree, 1 bestuurder had geen geldige APK en 1 persoon had geen rijbewijs bij zich. Bij de verkeerscontrole werd tevens een 38-jarige Joegoslaaf aangehouden die als ongewenst vreemdeling te boek stond. Hij is overgedragen aan de vreemdelingen dienst.

MAN STEEKT KRANTEN IN BRAND, `s-Hertogenbosch

Donderdagmorgenvroeg is een 43-jarige Amsterdammer aangehouden op de Stationspasserelle in `s-Hertogenbosch. De man wordt ervan verdacht kranten in brand te hebben gestoken. Door het vuur verschroeide een gedeelte van de pui van een broodjeszaak. De man moest volgens zijn verklaring Voodoo geesten uitdrijven. Hij is ingesloten.