Persberichten - 12/06/2003

NLB Bank en KBC verzekeringen richten NLB Vita op

Distributie bankverzekeringsproducten via kantoren van NLB Bank gaat van start

Vandaag gaan NLB Bank en KBC Verzekeringen officieel van start met hun gezamenlijk gevoerde onderneming NLB Vita, waarin ze elk een aandeel van 50 % bezitten. De combinatie van de sterke merknaam en distributiecapaciteit van NLB Bank met de knowhow van KBC op het vlak van bankverzekeren zou zeer succesvol moeten zijn. Bovendien zal dit partnerschap bijdragen tot de uitbreiding van de traditionele bankactiviteiten van NLB met bankverzekeringsactiviteiten.

Via het kantorennet van NLB Bank zal NLB Vita moderne langetermijnspaarproducten, beleggings- en verzekeringsproducten en
-diensten op de Sloveense retailmarkt aanbieden.
De KBC Groep is met haar dochtermaatschappijen en verbonden ondernemingen een van de belangrijkste financiële groepen in Centraal-Europa, haar tweede thuismarkt, geworden. KBC zal blijven focussen op de verdere integratie en coördinatie van haar bestaande Centraal-Europese investeringen, vooral op de ontwikkeling van bankverzekeringsactiviteiten, die een van haar belangrijkste doelstellingen is.

Door haar intrede op de Sloveense markt in 2002 zette KBC een grote stap vooruit in de uitvoering van haar expansiestrategie in Centraal-Europa. NLB, een van de best geleide en meest succesvolle banken in de regio, biedt aanzienlijk groeipotentieel, zowel voor het bankbedrijf als voor het verzekeringsbedrijf.

Bron: KBC
Provider: Euronext Brussels