Ingezonden persbericht


Tata Consultancy Services wordt wereldwijde partner informatica

Partnership met Azië s grootste IT-consultant helpt wereldwijde marktleidende organisaties om bedrijfsresultaten verder te verbeteren

Nieuwegein, 12 juni 2003 Informatica (NASDAQ: INFA), marktleider op het gebied van business analytics software, en Tata Consultancy Services (TCS), de grootste software solutions en IT consulting organisatie van Azië, hebben een uitbreiding van hun partnerschap aangekondigd. TCS is nu een wereldwijde reseller van Informatica producten en zal haar aantal consultants voor Informatica s productenfamilie verdubbelen. Daarnaast heeft TCS een licentie gekocht van de Informatica software om de prestaties binnen haar eigen wereldwijde organisatie te verbeteren.

Het uitgebreide partnerschap dat voorheen alleen Noord-Amerika betrof, biedt TCS de mogelijkheid Informatica software in heel Europa en in India te verkopen. Om een wereldwijde dekking te bewerkstelligen is TCS van plan het aantal consultants met een Informatica software opleiding dit jaar te verdubbelen van 300 naar 600. TCS runt op dit moment een Center of Excellence rond Informatica producten in Mumbai, met medewerkers die gezamenlijk meer dan 200 jaar projectervaring hebben op meer dan 50 succesvolle implementaties bij klanten de afgelopen drie jaar. Tot de huidige klanten behoren de Reserve Bank of India (RBI), GE, AT&T Wireless en Motorola. Informatica en TCS oriënteren zich momenteel ook op kansen voor offshore product engineering en de gezamenlijke ontwikkeling van een branchespecifieke marktstrategie.

TCS heeft data warehousing al eerder als een groeimarkt bestempeld en het belang hiervan onderstreept voor haar wereldwijde klanten. Met haar rijke ervaringen en capaciteiten op dit gebied is TCS altijd een belangrijke partner geweest voor Informatica op het gebied van succesvolle implementaties bij grote klanten zoals General Electric zei Gaurav Dhillon, CEO van Informatica. Wij zijn onder de indruk van de capaciteiten van TCS op het gebied van productontwikkeling en haar vergaande ervaring met onze producten, en zijn blij met het versterken van onze relatie om uiteindelijk het succes van onze gezamenlijke klanten te vergroten.

De heer S. Ramadorai, CEO van TCS, zei over het partnerschap: "Onze verbintenis met Informatica benadrukt hoe we voortdurend op zoek zijn naar voordelen voor onze klanten door op de hoogte te blijven van de beste technologieën en partnerschappen aan te gaan met industry leaders . Door onze samenwerking kunnen we er naar streven onze wereldwijde klanten, door verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO), meer te bieden. TCS kan ook haar eigen business performance intern verstevigen door Informatica s data-integratie en business intelligence software voor haar omvangrijke enterprise data warehouse initiatief te gebruiken.

Voor intern gebruik heeft TCS de licentie voor Informatica PowerCenter data-integratie software, Informatica Business Adapters voor Oracle Applicaties en Siebel, en het Informatica PowerAnalyzer business intelligence platform om onder andere HR, facturatie en betalingen, kwaliteit en bedrijfsstrategie organisatiebreed te analyseren.

Over Tata Consultancy Services

Tata Consultancy Services (TCS), onderdeel van Tata Sons Limited, is Azië s grootste onderneming op het gebied van global software solutions en consulting services. Met meer dan 20,000 medewerkers in meer dan 100 kantoren in 31 landen en 5 continenten, heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 1000 klanten waaronder 6 bedrijven van de US Fortune 10 lijst. De klantenkring bestaat onder andere uit bedrijven als AIG, Boeing, Citibank, Dell Computer Corporation, General Electric, Hewlett-Packard, Kellogg s en Lucent Technologies. Tata Consultancy Services heeft 15 Global Development Centers waaraan SEI-CMM Niveau 5 is toegekend het hoogste niveau. TCS heeft in Pune, Maharashtra, het Tata Research Development and Design Center (TRDDC) opgericht gewijd aan software research en ontwikkeling; het enige in zijn soort in Azië. De website van TCS is te vinden onder http://www.tcs.com.

Over Informatica

Informatica is vooraanstaand leverancier van Business Analytics software, waarmee belangrijke zakelijke informatie door het hele bedrijf heen inzichtelijk gemaakt kan worden. De Informatica producten bevatten zowel data-integratie-, datawarehousing- als business intelligence tools die naar eigen behoefte te combineren zijn. Het feit dat de juiste informatie op elk moment en waar ook ter wereld direct beschikbaar is voor de juiste mensen, maakt dat Informatica producten op korte termijn concurrentievoordeel opleveren.Meer dan 1700 klanten wereldwijd, waaronder 79% van de Fortune 100, gebruiken Informatica data-integratie software voor het bouwen en beheren van datawarehouses. Vele innovatieve bedrijven zoals Motorola, Hewlett Packerd en General Electric gebruiken daarbij succesvol Informatica s analytische applicaties om hun bedrijfsprestaties te meten en optimaliseren. Meer informatie is te vinden op www.informatica.com/nl.