Gemeente Ambt Montfort


Milieu

Milieusamenwerking binnen cluster Roerstreek van start

De gemeenten Ambt Montfort, Echt-Susteren, Maasbracht, Roerdalen, Roermond en Swalmen gaan samenwerken op het gebied van milieu. Dit is afgesproken op donderdag 12 juni.

Samenwerking is nodig omdat het behoud van onze leefomgeving voor alle gemeenten een belangrijke taak is. Om deze taak goed uit te kunnen blijven voeren vraagt dat steeds meer deskundigheid op technisch en juridisch gebied. Niet iedere gemeente kan hiervoor alle noodzakelijke deskundigheid zelf in huis halen. Het is de bedoeling om nieuwe en bestaande themas op het gebied van milieu meer op elkaar af te stemmen en samen voor te bereiden en te ontwikkelen.
U kunt hierbij denken aan onderwerpen zoals waterbeheer, inkoop van energie, milieucommunicatie, handhaving van milieuwetgeving, klimaatbeleid en duurzame energie.
Ook op het gebied van afvalinzameling en afvalverwerking verwachten de gemeenten door samenwerking voordeel te behalen. Er zijn twee parttime krachten aangesteld die zorgen voor de coördinatie. Zij hebben vanaf 1 juni hun werkplek in het gemeentehuis van de gemeente Roerdalen.

20-6-2003 00:00