Infomedics


persbericht - 12 juni 2003

ONVZ maakt declaratiestroom efficiënter met behulp van Infomedics

Almere, 12 juni 2003 -ONVZ Zorgverzekeraar en Infomedics hebben een overeenkomst getekend om declaraties voor ONVZ voortaan elektronisch aan te leveren via het internetportaal van Infomedics.

ONVZ Zorgverzekeraar is een middelgrote gespecialiseerde zorgverzekeraar. Het productenassortiment van ONVZ omvat zowel particuliere ziektekostenverzekeringen als ziekenfondsverzekeringen. De samenwerking met Infomedics moet vooral gaan leiden tot een betere serviceverlening en grotere efficiency bij de nota-afhandeling. Jean-Paul van Haarlem, directeur van ONVZ: "Als landelijke verzekeraar verwerken wij momenteel nog relatief veel papieren nota's. Dit betreffen zowel restitutienota's van particulieren als rechtstreekse nota's van zorgverleners. Met behulp van Infomedics gaan wij deze `ombuigen' naar elektronische nota's rechtstreeks van zorgverleners. De voordelen daarvan zijn een efficiëntere en snellere verwerking met minder fouten".

Voordelen voor alle partijen
Ziekenhuizen en tandartsen sturen hun rekeningen niet langer naar de verzekerden of op papier, maar via Infomedics elektronisch naar ONVZ. Het voordeel voor de verzekerden is dat zij aanzienlijk minder nota's thuisgestuurd krijgen en de (vaak aanzienlijke) bedragen niet meer zelf voor hoeven te schieten. Ziekenhuizen en tandartsen profiteren van de samenwerking tussen ONVZ en Infomedics, door een afname van het aantal diskettes, minder papier, minder patiëntnota's, afname van het betalingsrisico en meer tijd om bijvoorbeeld aan patiënten te besteden.

Efficiencyslag
"ONVZ staat als landelijke verzekeraar voor hoge kwaliteit in dienstverlening. Wij zijn blij dat ONVZ ons het vertrouwen heeft gegeven om het declaratieproces te mogen ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat ONVZ met behulp van Infomedics een grote efficiencyslag zal kunnen maken", aldus Sweder van Wijnbergen, directeur van Infomedics.