Modint


MODINT Arbo erg succesvol

Om het ziekteverzuim substantieel te kunnen beperken, kunnen leden van MODINT sinds drie maanden gebruik maken van de diensten van een onafhankelijke organisatie; MODINT Arbo.
MODINT Arbo biedt met specifiek op de bedrijfstakken toegesneden verzuimpreventie, verzuimbegeleiding en reïntegratie een totaaloplossing ter voorkoming en beperking van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Sinds de start op 1 maart 2003 maken al meer dan 180 MODINT-leden naar grote tevredenheid gebruik van deze eigen Arbo-dienst.

MODINT Arbo is ontstaan uit de algemeen ervaren ontevredenheid over het functioneren van Arbo-diensten en vloeit voort uit de in het eerste kwartaal van 2003 afgesloten CAO voor de Confectie-industrie. MODINT Arbo biedt een efficiënte effectieve en betrokken ondersteuning van ondernemers bij het voorkomen en beperken van ziekteverzuim en de reïntegratie van zieke werknemers.
MODINT Arbo voert de regie over het gehele traject van verzuimbegeleiding tot reïntegratie. Namens de branche voert een eigen casemanager de werkzaamheden uit, zodat de werkgever één vast aanspreekpunt heeft voor ziekteverzuim. De werkgever hoeft zelf niet meer met allerlei organisaties te overleggen of gegevens uit te wisselen. MODINT Arbo verricht àlle administratieve handelingen en ziek- en herstelmeldingen aan de Arbo-dienst, ziekteverzuimverzekeraar en uitvoeringsinstelling (UWV).

In de mode-, interieur- en textielbranche is met enthousiasme gereageerd op de start van MODINT Arbo. Al meer dan 180 ondernemers met in totaal ruim 2900 werknemers - zien in dit initiatief van MODINT de mogelijkheid bespaard te blijven van de administratieve rompslomp en hebben er vertrouwen in dat hun ziekteverzuim en de kosten aanmerkelijk worden teruggebracht.
12 juni 2003