Gemeente Barendrecht

Persbericht nummer 76, 12 juni 2003

Hoogste punt winkelcentrum Carnisse Veste bereikt

Eerder vandaag (donderdag 12 juni) is het hoogste punt bereikt bij de bouw van winkel-centrum Carnisse Veste in Barendrecht-Carnisselande. Carnisse Veste ligt in de nieuwe wijk Havenkwartier en omvat circa 14.500 vierkante meter winkeloppervlak en 233 appartementen (156 huur- en 77 koopappartementen). Naar verwachting worden vanaf maart 2004 de winkels en woningen opgeleverd.

Het winkelcentrum Carnisse Veste biedt plaats aan ruim 40 winkels en staat borg voor gevarieerd en beschut winkelen. Onder Carnisse Veste komt een parkeergarage met 750 parkeerplaatsen. Het winkelcentrum is van Rodamco Nederland en de appartementen zijn van AMVEST. Het ontwerp van architect Hans van Beek van het Haagse Atelier Pro staat garant voor een bijzondere uitstraling. Carnisse Veste wordt gebouwd door Ballast Nedam. Carnisse Veste is het hoofdwinkelcentrum van de Vinex-locatie Carnisselande / Portland en wordt opgebouwd uit twee lagen, waardoor het als het ware een brug slaat tussen het hoge Middeldijkerplein (dijkniveau) en het lager gelegen Marktplein (polderniveau). Het Middeldijkerplein wordt het centrum van Barendrecht-Carnisselande, met belangrijke wijkvoorzieningen zoals een zorgcentrum, politiepost, kinderopvang, basisschool, sporthal en jeugdsociëteit. Ook komt er op het Middeldijkerplein een halte van TramPlus.

Winkelcentrum

Vanaf het Middeldijkerplein geeft een loopbrug over de Portlandse Baan toegang tot de hoofdwinkelpassage. Een gedeeltelijk open glazen kap overdekt deze winkelstraat. Het winkelend publiek heeft daardoor het gevoel buiten te zijn, maar is toch beschut tegen onvriendelijke weersinvloeden. In de winkelstraat op dijkniveau komen voornamelijk winkels in de non food-sfeer, met trekkers als Hema, Blokker, Kruidvat en Etos. Via roltrappen staat de winkelstraat in verbinding met de parkeergarage en de winkels op polderniveau. Hier vindt men met name winkels in de food-sfeer zoals Albert Heijn en een supermarkt uit de Laurus-keten, aangevuld met gespecialiseerde winkels in voedingsmiddelen. Inmiddels is 80% van de winkels verhuurd.

Woningen

De woningen zijn gelegen op en aan het winkelcentrum. De opzet van het plan is ruim en voorziet in diverse type woningen, zowel qua architectuur als qua indeling. De daken van de winkels zijn voorzien van semi-openbare tuinen. Op zaterdag 21 juni aanstaande start de verhuur en verkoop van de woningen. De huurprijzen lopen van circa 610 tot 1.130 per maand. De koopprijzen variëren van circa 188.000 tot 279.000 v.o.n. In de huur- en koopprijs is een parkeerplaats in de parkeergarage inbegrepen. De verhuur van de woningen heeft AMVEST in handen gegeven van Ooms Makelaardij en Woningbouwvereniging Patrimonium, beiden gevestigd in Barendrecht. Voor de verkoop is alleen Ooms Makelaardij ingeschakeld.

Carnisselande / Portland

De Vinex-locatie Carnisselande / Portland wordt door de gemeenten Barendrecht en Albrandswaard gezamenlijk ontwikkeld. In totaal komen er 10.000 woningen, 7.600 woningen op Barendrechts grondgebied (Carnisselande) en 2.400 op het grondgebied van Albrandswaard (Portland). De bouw van de Vinex-locatie is in 1997 gestart en in 1998 werden de eerste woningen opgeleverd. In het derde kwartaal van dit jaar wordt de oplevering van de 5.000^e woning verwacht en in 2007 moet de nieuwbouwlocatie geheel klaar zijn. Wie meer wil weten over Carnisselande / Portland, of wie geïnteresseerd is in een huur- of koopwoning kan zich laten informeren in het Infocentrum. Dit Infocentrum is gevestigd aan de Carnisseweg 100 in Barendrecht (vanaf de A29, afslag 20 en dan de borden volgen). In het Infocentrum staat onder meer een interessante en gedetailleerde maquette van de gehele nieuwbouwlocatie.

Einde persbericht nummer 76