LogicaCMG



---

Persbericht

---




LogicaCMG introduceert Impact Assessment voor nieuwe accountingstandaarden

AMSTELVEEN, 3 juli 2003 - LogicaCMG heeft een Impact Assessment ontwikkeld dat inzichtelijk maakt welke ICT-aanpassingen bedrijven moeten doorvoeren om te voldoen aan de International Financial Reporting Standards (IFRS), voorheen IAS*. Alle beursgenoteerde ondernemingen in de Europese Unie zullen vanaf 2005 hun cijfers moeten rapporteren volgens deze internationale accountingstandaarden. Om ook vergelijkende cijfers met het voorafgaande jaar te kunnen leveren, zijn zij al vanaf 1 januari 2004 verplicht om de IFRS-grondslagen te hanteren.

De invoering van IFRS heeft grote organisatorische gevolgen, met name voor de ICT-omgeving van bedrijven. De aanpak van LogicaCMG levert een concrete ICT-aanvulling op de gap-analyse van externe accountants, waarbij zij de huidige NLGAAP**-regeling met de nieuwe IFRS vergelijken.

Het Impact Assessment stelt vast welke onder IFRS vereiste gegevens niet door de huidige IT-systemen kunnen worden opgeleverd. Op basis hiervan geeft LogicaCMG een advies over de noodzakelijke aanpassingen van de infrastructuur en/of systeemimplementatie. Het assessment is noodzakelijk, omdat ICT geen knelpunt mag zijn tijdens de conversie naar IFRS.

Met het Impact Assessment van LogicaCMG is binnen gemiddeld dertig dagen duidelijk welke ICT-aanpassingen noodzakelijk zijn. LogicaCMG heeft daarnaast ook diverse methoden en bijbehorende applicaties om bedrijven een tijdelijke of permanente oplossing te bieden, zodat de IFRS-deadline kan worden gehaald.


* IAS = International Accounting Standards


**GAAP = Generally Accepted Accounting Principles

Over LogicaCMG

LogicaCMG is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van management en ICT-consultancy, systeemintegratie en outsourcing. Met bovendien een uitgebreide expertise in draadloze datacommunicatie ondersteunt LogicaCMG klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. De onderneming ontstond uit de fusie van Logica en CMG in december 2002 en heeft circa 21.000 medewerkers in dienst, kantoren in 34 landen en bijna 40 jaar ervaring in ICT-dienstverlening. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE:LOG; AEX: LOG).



LogicaCMG