PERSBERICHT - 2003-07-09

Nieuw RTL4-programma Bestemming Nederland gaat lekker weg in eigen land

Familie-op-vakantie hoofdrolspeler in toeristische tv-serie

Voor het eerst sinds jaren krijgt Nederland weer een toeristisch televisieprogramma, speciaal gericht op Lekker weg in eigen land-vakanties. Vanaf zaterdag 16 augustus (van 19.00 tot 19.30 uur) begint onder de naam Bestemming Nederland op RTL4 een dertiendelige televisieserie, waarin wekelijks de veelzijdigheid van Nederland als reisdoel voor een dagtocht of een korte vakantie wordt getoond.

programma in opdracht van RTL4 wordt ondersteund door Toerisme Recreatie Nederland (TRN) en Landal GreenParks. Daarnaast zijn er verschillende partners uit het toeristisch bedrijfsleven en de VVV-sector.

Nederland is al jaren en nog steeds de eerste vakantiebestemming voor Nederlanders. Zij maken ruim 18 miljoen vakanties in eigen land; een belangrijk aandeel vormen de bungalowvakanties, zon 6,5 miljoen. Nederland is als vakantiebestemming vooral in trek voor een tweede of derde vakantie, veelal short-breaks of lange weekeinden.

In totaal doen diezelfde Nederlanders jaarlijks ook nog eens zon miljard daguitjes, variërend van een boswandeling met pannenkoeken eten tot een dagje attractiepark, museum of woonboulevard. In totaal geven wij aan binnenlandse vakanties en dagjes zon 11,6 miljard euro uit.

In de dertien afleveringen van Bestemming Nederland treden Joris Lutz, Stella Gommans en Mariska van Kolck op al presentator. Elk programma kent in feite drie verhaallijnen, die op steeds wisselende locaties, verspreid over het hele land, worden opgenomen.

Hoofdrolspeler is een gezin dat op bezoek gaat bij toeristisch interessante evenementen of attracties. Daarnaast neemt een bekende, lokale held uit die regio de kijker verder mee naar geheime, veelal nog onontdekte plekjes in diezelfde regio. Tenslotte vertelt een steeds wisselende medewerker van het bungalowpark, waar de familie verblijft, een en ander over het reilen en zeilen achter de (toeristische) schermen.

Bijschrift bovenstaande foto:
Hans van Driem (directeur Toerisme Recreatie Nederland, op de foto links) en Bas Hoogland (commercieel directeur Landal GreenParks) slaan handen ineen voor het nieuwe toeristische tv-programma Bestemming Nederland.