Persbericht

NNJ gaat opnieuw Eindhoven in!

De NNJ gaat zaterdagmiddag opnieuw de binnenstad van Eindhoven in om folders uit te delen. Daarmee willen wij als het bestuur van de NNJ de actie van vorige week zaterdag voortzetten. Vorige week werd de folderactie door de politie abrupt afgebroken omdat de politie vond dat er in de folders gediscrimineerd werd. Onze aanhoudingen werden gefilmd door NOVA. Later bleek dat de politie ons onterecht had aangehouden. Een klein berichtje in het Eindhovens Dagblad woensdag 13 augustus was voor ons de bevestiging dat de zaak geseponeerd is.
Het is nu wel duidelijk dat het gewoon mogelijk moet zijn om folders te verspreiden. Wij willen met het vervolg van de actie tevens laten zien dat wij ons niet laten intimideren en recht hebben op vrijheid van meningsuiting..
Eerder deze week kreeg een van onze activisten een telefoontje van de Eindhovense politie dat we onze folders weer op kunnen halen.
De folders worden morgen om 11.00 uur op bureau Mathilelaan opgehaald door een delegatie van onze organisatie waarna we verder zullen gaan met onze actie.

NNP voorzitter aanwezig

Wij als NNJ bestuur zijn blij dat gedurende de hele zaterdag de NNP voorzitter, Florens van der Kooi, gemeenteraadslid in Rotterdam-Feijenoord ons zal vergezellen.
Florens van der Kooi heeft afgelopen maandag de korpschef van Brabant Zuid-Oost in een brief om opheldering gevraagd. Antwoord heeft hij nog niet terug gehad. Hij zal komende week een excuus eisen van de politie Brabant Zuid-Oost.

Deze zaak nog niet afgedaan

Met het ophalen van de folders is de zaak voor ons nog niet afgedaan. We zijn ten onrechte opgepakt en zwartgemaakt in de media. De folder bevatte geenszins racistische teksten zoals de politie beweerde. Het imago van de NNJ is beschadigd. De NNJ gaat dan ook uit van de objectiviteit van alle kranten en nieuwsfora die hebben gepubliceerd dat we racistische teksten zouden hebben verspreid. Een nieuw bericht met de waarheid en de huidige stand van zaken is, indien nog niet gepubliceerd zeker op zijn plaats.

---- --


Secretaris van de NNJ
Geoffrey Robbemond

0621228292
Nieuwe Nationale Jongeren
postbus 95377
2509 CJ Den Haag
nieuwe_nationale_jongeren@hotmail.com