Digitale Gemeente Houten

Braderie, (Kleintje) Dorpsfeest en Bierfestival

zaterdag 16 augustus 2003 - Door: Bob Stigter

Je hebt zo van die dagen, die kunnen eigenlijk niet stuk. Goed het had de hele dag kunnen regenen maar dat deed het dus niet. Op het plein en zijstraten stond het vanaf 14:00 uur vol met kraampjes. Bijna elke winkelier was wel vertegenwoordigd. Tijdens de braderie was er ook het bierfestival in de feesttent op het Plein.

Maar liefst acht soorten bier zijn van het vat verkrijgbaar. Naast het drinken was ook volop te eten te krijgen en ook daar werd van genoten! Muziek werd vanaf 20:00 uur verzorgd door de Smile drive-in.

In het onwaarschijnlijke geval dat je toch nog even niets te doen had liep je vast Leo Smetsers tegen het lijf die als goochelaar veel verbazing en veel gelach wist op te wekken. Vrijdag heet het Kleintje Dorpsfeest, wat moet dat zaterdag dan wel niet worden. Vanaf vier podia wordt dan muziek gemaakt en zijn bier en wijn nog steeds verkrijgbaar.
Op wijngebied wordt die avond nog een innovatie getoond, wijn met een schroefdop. Nou ja zult u zeggen maar in dit geval is de kwaliteit van de wijn wel goed en daar zit een deel van de innovatie in. Van mij morgen deze keer geen verslag van een geslaagd Dorpsfeest. Ik doe morgen voor 100% mee en dat van die schroefdop wil ik wel eens zien en proeven!

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).