1e persbericht van zaterdag 16 augustus 2003

Eindhoven 16-8-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietsdieven betrapt

Op de Rechtestraat zijn vrijdag om 21.40 uur een 24-jarige Eindhovenaar en een 36-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Zij waren bezig het slot van een bromfiets door te knippen. De twee mannen zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man na steekpartij aangehouden

Een 48-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 1.20 uur in een woning aan de Drebbelstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor met een mes een 28-jarige Eindhovenaar in de buik heeft gestoken. Dat gebeurde in een woning aan de Celciusstraat. Daar was tijdens een feestje een ruzie ontstaan tussen de beide mannen. Het slachtoffer is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed

Zaterdag om 3.40 uur is op de Vestdijk een 26-jarige Eindhovense automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. De man reed in zijn auto zonder dat hij de verlichting aan had gedaan. Bij controle bleek dat hij gedronken had. Hij blies bijna 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Stationsweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een blauwe Peugeot 206 met het kenteken ZD-JH-55 gestolen.

Eindhoven: Man verdacht van autodiefstal

Zaterdag om 6.05 uur is op het Minckelersplein een 22-jarige Helmonder aangehouden. De man reed in een auto waarvan het contactslot was doorverbonden. De man wist niet van wie de auto was, hij zou hem geleend hebben. De man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Twee mannen na mishandeling aangehouden

Een 27-jarige man uit Gemert is zaterdag om 1.35 uur op de Havenweg aangehouden nadat hij een 23-jarige Helmonder bij de keel had gegrepen. Het slachtoffer had een kleine verwonding aan de keel. De aanhouding in het uitgaansgebied verliep rustig totdat een 40-jarige Helmonder zich ermee ging bemoeien. Hij probeerde de aanhouding te verhinderen. Hij werd onder verzet aangehouden. De verdachte van de mishandeling kon na verhoor naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De Helmonder is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Man vernielt ruit

Op het Distelveld is zaterdag om 4.20 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. Hij had daar bij een woning de ruit van de voordeur vernield en was de woning binnen gegaan. In de woning woont een bekende van hem, die was niet thuis. Toen die thuiskwam trof hij de man in zijn woning aan. Hij belde de politie die de man aanhield en aan het politiebureau insloot voor verder onderzoek.

Geldrop: Drie mannen na vernieling aangehouden

Op het Emopad zijn vrijdag om 23.40 uur drie Geldroppenaren van 18 en (2x) 19 jaar oud aangehouden. Zij hadden bij een autowasplaats twee muntautomaten opengebroken. De drie zijn op het politiebureau gehoord en daarna in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Jongen vernielt autospiegels

Een 17-jarige jongen uit Gemert is zaterdag om 2.15 uur op het Binderseind aangehouden. Volgens getuigen zou hij daar bij twee geparkeerde autos tegen de spiegels hebben getrapt. Beide spiegels waren beschadigd. De jongen kon na verhoor naar huis. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Valkenswaard: Lastige man

Op de Luikerweg is vrijdag om 23.35 uur een 51-jarige man uit Best aangehouden. De man ging ongevraagd in een politieauto zitten. Toen hem verzocht werd de auto uit te gaan deed hij dit maar buiten de auto begon hij de politiemensen uit te schelden en te bedreigen. Hij is onder verzet aangehouden en naar het bureau gebracht. Er was geen land mee te bezeilen en de man is de cel ingegaan.