Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 16-08-2003
Berichten zaterdag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Twee doden bij verkeersongeval
GEEUWENBRUG - Bij een verkeersongeval op de N-371 bij Geeuwenbrug kwamen vrijdagavond twee vrouwen van 21 en 22 jr. uit Appelscha om het leven. Een 61 jr. man uit Hoogersmilde raakte gewond. De beide vrouwen zaten samen in een auto die werd bestuurd door de 21 jr. vrouw. Ze reden in de richting Diever. Door onbekende oorzaak kwam de auto met de rechterwielen in de berm. Waarschijnlijk door een te heftige stuurcorrectie schoot de auto naar de linkerkant van de weg, raakte een vangrail en kwam daarna dwars op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer. Daar werd de auto in de flank aangereden door een tegemoetkomende auto bestuurd door de man uit Hoogersmilde. De beide vrouwen overleden ter plaatse. De man werd niet levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Fietser gewond
HOOGEVEEN - Een 48 jr. man raakte vrijdagmiddag gewond bij een aanrijding op de rotonde in de Edisonstraat in zijn woonplaats Hoogeveen. Hij reed daar op zijn fiets en verleende geen voorrang aan een auto bestuurd door een 44 jr. man uit Hollandscheveld. De gewonde man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Onder invloed achter het stuur
EMMEN - Op de Rondweg in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26 jr. man uit die plaats aan die met een alcoholpromillage van 1,2 een auto bestuurde.

Woninginbraken
NIEUW DORDRECHT - Vrijdag overdag is ingebroken in een woning aan de Bladderswijk in Nieuw Dordrecht. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de woning zijn o.a. een telefoon en computer gestolen.

PATERSWOLDE - Terwijl de bewoners even weg waren hebben onbekenden vrijdagavond ingebroken in een woning aan de Groningerweg in Paterswolde. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit de woning zijn o.a. een TV en sieraden gestolen. Ook namen de dieven een blauwe VW Polo van de bewoners mee waarvan ze de sleutels in de woning vonden.

Leegstaande woning binnengedrongen
ASSEN - De politie hield vrijdagavond drie jongens van 17. 18 en 19 jr. uit Assen aan die een leegstaande woning aan de Oranjestraat waren binnengedrongen. Ze vernielden een ruit en een deur. Volgens de jongens wilden ze de woning kraken. Ze worden zaterdag nader gehoord.

Vandalen aangehouden
RUINERWOLD - De eigenaar van een winkel in Ruinerwold hield in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jongens van 17 en 21 jr. uit Ruinen aan die een vlag van zijn winkel hadden vernield. De man droeg de beide jongens, die behoorlijk gedronken hadden, over aan de politie. Zaterdagmorgen zijn zij na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

HOOGHALEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de weg Oosthalen in Hooghalen een 26 jr. man uit die plaats aan. De man was onder invloed, door het dolle heen en reageerde zijn agressie af op een verkeersbord. Het kostte de politie enige moeite om de man geboeid en al over te brengen naar een politiebureau. Hij wordt in de loop van zaterdag gehoord en daarna in vrijheid gesteld.