Eemland zuid 12.00 uur

Utrecht 16-8-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Aanhouding na achtervolging
LEUSDEN Vrijdagmiddag heeft de politie na een achtervolging een auto op de Larikslaan aangehouden in verband met een snelheidsovertreding, gestolen kentekenplaten en tanken zonder te betalen.

Omstreeks 14.15 uur reden surveillerende agenten over de Randweg toen zij een auto met hoge snelheid van het tankstation zagen wegrijden. De agenten zetten de achtervolging met ongeveer 100 km p/u in en op de Larikslaan kwam de auto door de hoge snelheid in een bocht tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Hierop werden de bestuurder, een 19-jarige man uit Amersfoort, en zijn inzittende, een 18 jarige man uit Amersfoort, aangehouden. De auto bleek over gestolen kentekenplaten te beschikken en de bestuurders bleken te hebben getankt zonder te betalen. De verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Insluiper in instelling
AMERSFOORT Vrijdagmiddag is een onbekende man in een instelling aan de Utrechtseweg ingeslopen en heeft enkele kledingkasten opengebroken. Na een worsteling met enkele medewerkers wist de verdachte te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie de melding binnen. Ter plaatse gekomen bleek een onbekende man de instelling te zijn binnengelopen en enkele kledingkasten te hebben opengebroken. Enkele medewerkers van de instelling merkten dit op en probeerden de man aan te houden. De verdachte man wist na een worsteling te ontkomen. Het betreft een man van tussen de 18 en 25 jaar met een lichte huidskleur en kort donker haar. De man droeg een korte crèmekleurige broek en een wit t-shirt. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Aanhouding ontvlucht meisje
AMERSFOORT - Vrijdagmiddag heeft de politie een 17-jarig meisje aangehouden dat was ontvlucht uit een inrichting elders in het land.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een tip binnen waar het uit Amersfoort afkomstige meisje zich zou bevinden. Na een korte zoekactie trof de politie het meisje in gezelschap van haar tweelingzus aan in een winkel aan het Neptunusplein. De zussen probeerden nog elkaars naam op te geven maar verspraken zich later waardoor de agenten besloten beiden mee te nemen naar het politiebureau. Hierop pleegden zij verzet en werden geboeid. Tijdens de fouillering bleek het gezochte meisje enkele gestolen artikelen van de winkel aan het Neptunusplein in haar bezit te hebben. Zij is op het politiebureau ingesloten.