Heuvelrug 11.45 uur

Utrecht 16-8-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Parkeercontroleur geslagen
VEENENDAAL Vrijdagmiddag heeft de politie een man aangehouden in verband met het slaan van een parkeercontroleur op de Tuinstraat. Omstreeks 16.00 uur wil de 24-jarige parkeercontroleur een bon uitschrijven voor het niet betalen van een geparkeerde auto op een betaald parkeren plek. De eigenaar, een 30-jarige man uit Veenendaal, komt vervolgens aangelopen. De man was het niet eens met de boete en toen de controleur de boete uit wilde schrijven, kreeg hij een klap tegen zijn schouder. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Aanhouding na ongeval
COTHEN Vrijdagmiddag vond op de Provinciale weg N229 een verkeersongeval plaats waar drie personenautos bij betrokken waren. Een van de bestuurders werd vanwege zijn rijgedrag en mogelijk rijden onder invloed aangehouden.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie de melding van het ongeval binnen. Ter plaatse bleken drie personenautos bij het ongeval betrokken te zijn. Een 24-jarige verdachte uit Wijk bij Duurstede reed vanuit Cothen en wilde een vrachtwagen inhalen. Hierbij raakte hij echter een tegenligger aan de voorzijde. De hierachter rijdende auto week uit en kwam tegen het trottoir terecht. Na het ongeval verliet de verdachte lopend de plaats van het ongeval en keerde later terug met een garagehouder. De verdachte en de tegenligger (een 25-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede) zijn beide voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.