Rijnen & Venen, 12.10 uur

Utrecht 16-8-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Gordelcontrole
WOERDEN Op de Steinhagenseweg heeft de politie vrijdagochtend van 09.30 tot 12.30 uur een gordelcontrole gehouden. Er werden 179 voertuigen gecontroleerd. Achttien bestuurders bleken geen autogordel te dragen en werden bekeurd.

Met alcohol op achter het stuur
RIJN EN VENEN Diverse bestuurders zijn het afgelopen etmaal bekeurd nadat zij met het rijden met een slok teveel op betrapt werden.

In Montfoort werd vrijdagmiddag op het IJsselveld en de MA Reinaldaweg tussen 15.30 en 17.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Een kleine honderd bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Niemand bleek teveel gedronken te hebben.

Op de Blekerijlaan in Woerden werd een 26-jarige inwoner uit die plaats op zijn bromfiets betrapt met een slok teveel op (380 ugl). Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van drie uur.

Op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht blies een 23-jarige inwoner van Nederhorst Den Berg 570 ugl . Ook voor hem volgde proces verbaal en een rijverbod van zes uur.

Een rijverbod van zeven uur was er voor een 28-jarige man uit Diemen die op het Antilopespoor in Maarssen met een slok op achter het stuur betrapt werd. Hij blies 505 ugl.

Aanrijding met alcohol in het spel
ZEGVELD Een 31-jarige inwoner van Zegveld is vrijdagavond rond 21.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij een aanrijding veroorzaakte en dronken achter het stuur zat. De man reed met zijn auto over de Hoofdweg komende uit de richting van Woerden. Plotseling wilde de man keren. Hij zette zijn auto daarvoor half in een parkeervak en wilde keren, maar gaf darbij geen voorrang aan de hem achterop komende auto van een 21-jarige Woerdense vrouw. Beide autos raakten beschadigd. De man bleek teveel gedronken te hebben (715 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt.

Vernieler aangehouden
WOERDEN Op de Nieuwstraat werd vrijdagavond rond 22.20 uur door een getuige gezien hoe een man een autospiegel vernielde. De getuige waarschuwde de politie die de omgeving afzocht op basis van het opgegeven signalement. Zij troffen de man slapend op een bankje in het Waterhoenlaantje aan.

De man werd aangehouden en is op het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. De man zou ook een paar jongens bedreigd hebben en mogelijk nog andere autos vernield hebben.

Ongeval met letsel
VINKEVEEN Een 48-jarige inwoner van Vinkeveen is vrijdagavond rond 23.30 uur gewond geraat na en val van zijn fiets. Door onbekende oorzaak viel de man en liep daarbij een grote hoofdwond en een gebroken sleutelbeen op. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.